Terminaattori

No eihän sitä sitten kotiin tultuaan malttanut jättää mahdollisuutta vertailla ääniä omaan teatteriin ja heti kotiin tultua Terminaattori UHD hyllystä ja pyörimään. Tällä kertaa tuli sitten mokattua huolella, tai voisiko tätä kutsua mielumminkin oppimiskokemukseksi. No niin tai näin, hieman paha mieli tästä jäi. Otin elokuvan kuoresta ja vielä varmistin tarkkaan että otin oikean levyn, eli UHD ja Dolby Atmos. Laitoin elokuvan pyörimään ja elokuva sitten todellakin lähti vauhdilla liikkeelle. Heti alkuun mahtavia effektejä ja tyydyin nauttimaan äänestä, joka ei juurikaan jäänyt iltapäivän elokuvateatteri kokemuksesta. Aavistuksen kuitenkin aistin löysyyttä bassossa, mutta niinhän se on ennenkin ollut, elokuvan laatu vaikuttaa paljon. Joka tapauksessa hyvältä se kuulosti.

Elokuvan kesto oli noin kaksi tuntia ja tykkäsin kyllä, vaikka osittain taas tuntui elokuvan juoni vähän harhailevan. Useat kohtaukset olivat näyttäviä ja kuulostivat hyvältä, mutta jotain tästä nyt puuttuu. Vasta aivan elokuvan lopussa vihdoin tajusin kääntää katseeni vahvistimeen, ja suureksi pettymyksekseni totesin, että olin katsonut koko elokuvan 5.1 surround äänillä skaalattuna Neural:X muotoon. No sisällään pakko todeta, että kivaltahan sekin kuulosti, Neural:X todellakin on hyvä.

Lähdin kuitenkin selvittämään, että missä ihmeessä on vika, miksi Atmos äänet eivät toimi. Hetki siinä meni, käynnistin vahvistimen uudelleen, käynnistin soittimen uudelleen, mutta ei. Lopulta käynnistin elokuvan uudelleen ja mietin, että voisiko aloitusvalikon ”suomi”valinta vaikuttaa asiaan. Levythän siis ovat Saksasta ostettuja. Ja näin, juuri kun olin kovin innoissani, että osassa näistä leffoista tosiaan on ollut suomi tekstitykset, niin Atmoshan sitten taas ei niissä toimikaan. Surullista, mutta totta. No pakkohan sitä oli vielä katsoa elokuvan alku Atmos äänillä uudellen ja huh, aivan jäätävä ero äänen laadussa. Ja nyt leffahuone todellakin kuulosti paremmalta kuin leffateatterissa päivällä. Isossa teatterissa ääni jotenkin jää kauas (joka toisaalta tuo erottelevaisuutta lisää), mutta omassa huoneessa on niin paljon paremmin läsnä elokuvassa. Ajattelin, että huomenna pitää sama leffa katsoa Atmos äänillä uudelleen, jotain mitä en todellakaan ole ikinä ennen edes harkinnut tehdä. Saa nähdä toteutuuko.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s