Fast & Furious – Hobbs and Shaw

Tänään sitten pitkän odotuksen jälkeen löysin aikaa vierailla vertaamassa IMAX-teatteria ISENSE saliin. Tennispalatsissa on tullut ISENSESSÄ käytyä muutaman kerran, mutta tällä kertaa halusin käydä testaamassa lähes kolme kertaa pienempää Ison Omenan vastaavaa. Niin kuin kirjoitin jo edellisen IMAX vierailun jälkeen, muistini ei pettänyt, ISENSE on mielestäni parempi sali kuin IMAX. Valitettavasti edelleen se kaikista vakuuttavin osa ISENSE kokemusta on Dolby Atmos demo ennen elokuvan alkua Mutta se kuulostaa silti joka kerta aivan yhtä mahtavalta. Näitä Dolby Atmos demoja voisi kuunnella vaikka koko päivän putkeen, etenkin näitä lasi versioita, jotain muuten en ole mistään löytänyt kotona testattavaksi. Youtubesta kyllä löytyy videoita, mutta Youtube ei tarjoa missään materiaalissa Dolby Atmos raitaa.

Yksi hyvä puoli elokuvissa käynnissä nykyään on, se hillitsee suuresti tarvetta kaiken maailman hankinnoille kotiin. Kyllä, tälläkin kertaa olisin istunut mielummin omassa huoneessani, vaikka kokemuksessa sinällään ei mitään vikaa ollutkaan. Elokuva oli hyvä, yleisestikin olen tykännyt jokaisesta Fast & Furious leffasta. Taitaa muuten olla niin, että edellisen (tai sitä edellisen) taisin olla katsomassa IMAX salissa New Yorkissa. Toisaalta välillä joutuu miettimään, että montako näitä vielä pystyy tulemaan. Hobbsin ja Shawn suunsoitto jatkuu koko elokuvan ajan, mutta jostain syystä se ei kuitenkaan liiaksi haittaa, enemmänkin ehkä naurattaa. Äänet on hyvät ja actionia riittää. Toisaalta tässäkin elokuvassa mietin välillä, että eikö Atmos mahdollisuuksia olisi voinut käyttää hieman enemmän hyväksi? Muistan esim. Skycraper elokuvasta nuo upeat turbiini-kohtaukset, tässäkin vastaavia olisi ollut mahdollista korostaa monessa kohdassa. Välillä jo alkaa tuntumaan että hävittäjät ja helikopterit on kuin kauhuleffojen vakio kohtaukset lisättyinä uusilla ”helikoptereilla” eli troneilla. Itse toivoisin enemmän juuri esim. Venomin kaltaisia syviä miesääniä. Se mikä tänään hieman hämmästytti oli se, että Finkinon teatteri lauantai-iltapäivänä oli lähes tyhjä, vaikka uusi (olettaisin hittielokuva) oli vasta eilen tullut ensi-iltaan. Outoa.

Joka tapauksessa jatkossa valintani on ISENSE over IMAX. Toisaalta hieman haikeana kävelin tänään Genelec Loungen ohi, sillä todella pitkään mietin kumpaan menen. Olen todella tykästynyt Genelecin äänimaailmaan, mutta kokonaista elokuvaa en niillä ole vielä koskaan päässyt nauttimaan. Seuraava leffateatterikokemus toivottavasti onkin sitten Genelec lounge.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s