Predator

Viikon .99 leffana Itunesista iloinen yllätys, 4k ja Dolby Atmos elokuva Predator. Avaruusolioista on tullut jo trendi leffahuoneessani, eikä vähiten upeiden äänien vuoksi, mutta muutenkin olen tykännyt näistä elokuvista ehkä enemmän kuin aikaisemmin. Vaatimustaso on noussut todella korkealle, etenkin loistavan Venomin jälkeen. Predator oli hyvä, ja siinäkin oli muutamia loistavia Atmos-hetkiä. Aivan Venomin tasolle leffa ei kuitenkaan päässyt. En pysty tarkalleen sanomaan miten HDR vaikuttaa kuvan laatuun projektorissa, mutta yleisesti ottaen tummempien kohtien pitäisi olla tummempia, jolloin kirkkaista kohdista kuten pimeässä hohtavasta takasta pitäisi tulla kirkkaampia. Tässä elokuvassa nuo effektit tulivat esiin enemmän kuin hyvin. Elokuvan yleisilme oli todella tumma, eli lähes koko elokuvan tapahtumat tapahtuivat ulkotiloissa yöllä. Sitten kun siihen lisättiin hieman kirkkaita välähdyksiä, välillä silmät saivat kyytiä jopa ärsytykseen saakka. Tiedä sitten olivatko silmät jo valmiiksi yliväsyneet, mutta muutama kirkas välähdys muuten todella tummassa elokuvassa todellakin ottivat silmiin.

Se missä tämä elokuva loisti oli huumori. Tavallaan vakavamielisessä elokuvassa huumorilla oli iso rooli ja se mielestäni onnistui hyvin. Roolihahmot olivat hyviä ja näyttelytyö niiden takana hienoa. Asia joka välillä hieman häiritsi oli se, ettei koko aikaa oikein tiennyt kuka on kenenkin puolella. Välillä tuntui, että jokainen vain haluaa tappaa jokaisen liikkuvan asian, oli se sitten omalla tai vastustajan puolella. Jacob Tremblay Rory McKennan roolissa autistisena lapsena oli loistava. Erityislasten erityisten taitojen esille nostaminen oli hienoa, ja osoittaa hyvin sitä, että vaikka meillä olisi ”puutteita” siinä miten yhteiskunta meidän olettaa näyttävän, toimivan tai olevan, niin jokaisessa meissä on paljon hyvää ja positiivista. Jokaisen parhaat puolet pitää vaan saada käyttöön. Hyvä elokuva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s