Good People

Iltapäivän leffaksi valikoitui Good People Netflixistä. Ei ehkä niin yllättävä lähtökohta elokuvalle, mutta erittäin mielenkiintoinen kylläkin. Pariskunnalla on alakerran asunto vuokralla ja siellä kuolee rikollinen, joka jättää taakseen huomattavan summan rahaa. Pariskunnan painiessa rahahuolissa, houkutus pitää löytämänsä rahat itsellään kasvaa. Kiva idea sinällään, mutta mitä jos rahojen perään lähteekin kaupungin kovin rikollinen. Hyvä leffa joka toi paikoitelleen mieleen vanhan yksinkotona-leffat. Tehdään pieniä ansoja ja karistetaan kannoilta kaikki asemiehet. Juuri niin kuin suosikki lainini leffasta, ”guns are for pussies”! Elokuva oli kohtuullisen lyhyt mutta täynnä toimintaa. Lyhyys oli ylipäätään tärkein valintakriteeri tämän päivän elokuvaan, sillä aikaa oli käytössä vain alle kaksi tuntia. Ei muuten ollut helppoa löytää hyvää elokuvaa puoleentoista tuntiin.

Kaiken kaikkiaan hyvä leffa, tykkäsin. Juoni oli hyvä ja leffa hyvin toteutettu. Jännitystä riitti alusta loppuun asti ja herätti paljon mielenkiintoisia ajatuksia asetelmasta tavallinen kansalainen vs ammattirikollinen. Mitä tavallisella ihmisellä oikeasti on tehtävissä, jos joutuu merkittävän rikollisjärjestön jahtaamaksi, samalla kun osa poliiseistakin on korruptuneita. Keneen luottaa, ketää uskoa. Tämä aihe sinällään ei tietyissä maissa taida olla kovinkaan harvinaista, mutta voisiko se tapahtua Suomessa? Korruptoituneista poliiseista ainakin on hyvinkin esimerkkejä aivan lähihistoriasta. Siitäkin huolimatta oma luottamus Suomalaisiin poliiseihin on edelleen korkealla, ja toivottavasti siellä myös pysyy!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s