Game of Thrones

Viimepäivät ovat menneet elokuvien sijasta Game of Thronesin parissa. Sarja josta puhutaan paljon ja jokainen varmasti tietää, moni myös sarjan katsonut. Sarjaan kuitenkin liittyy muutamia muuttujia. Sarjaa näytetään Suomessa vain HBO-Nordic kanavalla, joka siis on maksullinen. Oma Game of Thrones katseluni tuli ajankohtaiseksi kun otin käyttöön HBO-Nordicin kuukauden ilmaisen kokeilun. Jostain syystä Game of Thrones ei ole koskaan ollut minulle must-see tyyppinen sarja. Kyllä, sarja on siinä mielessä aina kiinnostanut, että olen tiennyt, että jossain vaiheessa siihen täytyy tarttua kiinni. Nyt oli sen aika.

Toinen hyvin oleellinen osa Game of Thrones kiinnostustani on ollut ääni- ja videomaailma, jota on kehuttu paljon. Sarjasta ainakin osa on tehty Dolby Atmos äänillä, mutta niitä en ole vielä HBO-Nordicilla nähnyt. Samoin kuvan laatu on ollut luvalla sanoen todella heikkoa, aivan kuten minua on varoiteltu. Minulle on moni sanonut, että jos katsot Game of Thronesia, älä missään tapauksessa katso sitä HBO-Nordicilta, sillä äänen ja kuvan laatu ei vastaa alkuperäistä, joka on upea. En ole nähnyt sarjaa fyysiseltä levyltä, mutta HBO-Nordicin heikon tason voin helposti allekirjoittaa. Upeat äänet ja kuva varmasti toisi tämän sarjan aivan uudelle tasolle, mutta nyt osittain tästäkin syystä ohjelman katsominen on jäänyt itsellä myöhäisiltaan, ja äänet siis lähes nollassa. Tärkeinpänä ajatuksena sarjan katsomisessa kuitenkin oli nyt vain testata kiinnostaako sarja, ja jos kiinnostaa niin hankkia se fyysisellä levyllä myöhemmin.

Tällä hetkellä olen menossa kohta kakkoskauden loppua. Ensimmäinen kausi oli iso pettymys. Sarja ei oikein lähtenyt käyntiin, enkä oikein ymmärtänyt sarjan ideaa. Oliko koko sarjan ideana kahdeksan tuotantokauden saaga, jonka koko juoni rakentuu kohti sarjan loppua vai pitäisikö jokaisen tuotantokauden olla ”oma mini sarjansa”? Yli päätään ensimmäinen tuotantokausi päättyi kuin seinään, ilman minkäänlaista huipennusta, joka olisi saanut fiiliksen, että nyt on pakko päästä nopeasti seuraavaan. Jatkoin kuitenkin sarjan katsomista siinä toivossa, että todellinen kiinnostus heräisi, mutta hiljaista on ollut. Toinen kausi on kohta lopussa ja edelleen vahva fiilis siitä, että sarja vain rakentuu kohti loppuhuipennusta viimeisellä kaudella, jaksaako siihen asti katsoa, enpä osaa sanoa. Muutamia mielenkiintoisia havaintoja olen kuitenkin sarjasta tehty. Sarja vaikuttaa todella ”rehelliseltä”, kukaan ei ole turvassa. Oletin ensimmäisen kauden jälkeen, että Ned on sarjan päähenkilö, jonka elämää seurataan läpi koko sarjan, no ei seurattu, kaula poikki ja pinoon. Tuntuu, että sarja on suurempi kuin sen yksikään hahmo, joka lisää sarjan jännittävyyttä. Toinen mielenkiintoinen osa sarjaa on ollut se, että vaikka sarjassa käydään jatkuvaa sotaa monella rintamalla, varsinaista sotimista sarjassa ei juurikaan ole nähty, vaan koko sarjan on perustunut erilaisiin juonimisiin kulisseissa. Sarjan tarinat liikkuvat monella tasolla, ja edelleen on vaikea pysyä kärryillä kuka oli kuka ja miten se liittyi mihinkään.

Joka tapauksessa nyt katsotaan toinen kausi loppuun ja jatkoa mietitään sen jälkeen. HBO-Nordicin tilausta on vielä muuta päivä jäljellä, ja se ainakin tulee päättymään. Tilaanko kolmannen tai neljännen kauden kokeeksi levyllä, saapa nähdä, kovaa hinkua ei ainakaan tällä hetkellä ole. Ratkaisu varmasti riippuu paljon siitä mihin toinen kausi päättyy, tuleeko fiilis että pakko jatkaa vai ei.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s