Asuntomessut Kouvolassa

Tällä viikolla tuli taas pitkästä aikaa vierailtua asuntomessuilla, tällä kertaa siis Kouvolassa, tarkemmin ottaen Korialla. Asuntomessuilla on tullut vierailtua aina silloin tällöin, ja aina tullut ihmeteltyä samaa asiaa. Onko tosiaan niin, että iso skriinit, kotiteatterihuoneet tai vaikka ihan vaan olohuone hyvällä äänijärjestelmällä on niin pienen ihmisryhmän kupla, että sitä ei juurikaan asuntomessuilla näe. Näillä messuilla näin tasan yhden huoneen, jossa oli edes skriini ja videotykki. Tämäkin huone toteutettu lähiprojektorilla ja kohtuullisen pienellä (mutta laadukkaalla skriinillä), vähän niin kuin anteeksi pyydellen. Eikö esim asuntomessut voisi olla hyvä paikka jollekin alan liikkeelle mainostaa ja tuoda esiin sitä, että ihan tavalliseenkin kotiin voi rakentaa oman elokuvateatterin, näyttävästi tai piiloon?

En nyt varsinaisesti tuollaista olettanut messuilta löytäväni, mutta pieni pettymys se tälläkin kertaa silti oli. Jotenkin olisin kuvitellut, että nykyään tarjonta olisi laajentunut jo asuntomessuillekin asti, mutta ei ollut. Toisaalta, onko sitten kyseessä se, että omistajat tekevät tuollaiset hankinnat vasta jälkikäteen vai eivätkö he halua näyttää niitä kaikille. Messuilla muutenkin tarjonta tänä vuonna oli mielestäni poikkeuksellisen monipuolista, eli tavallisia omakotitaloja oli alueella kohtuullisen vähän. Oli senioriasuntolaa, rivitaloa ja pientaloja. Näihin luonnollisesti leffahuone ei sovellu kovinkaan hyvin, mutta miksi esim. yhdessäkään 300-400 neliön talossa ei voisi leffahuonetta olla, kyllähän arjen luksusta tarjoillaan joka talossa esim. ulkoporeammeen muodossa. Etenkin juuri ulkoporeammeiden ja robottiruohonleikkureiden myyjät ovat löytäneet tiensä näille messuille jo kauan sitten. Mitenkä siis olisi, olisiko jo ensin vuonna Tuusulassa aika laittaa upea demohuone johonkin taloon?

Omassa huoneessa tapahtuu myös tällä viikolla. Tilasin Ebaystä pitkän harkinnan jälkeen käytetyn Panasonicin UB820 UHD soittimen. Tätä soitinta on kehuttu todella paljon joka puolella, joten päädyin sen hankintaan. Tämä ei kuitenkaan ollut ainoa, ja ei ehkä edes tärkein syy miksi hankin juuri tämän soittimen. Taisin jo aikaisemminkin mainita toistettavan materiaalin hankintaan liittyvistä jutuista. Levyt, etenkin UHD levyt maksavat mielestäni todella paljon ja kuinka paljon niitä sitten kuitenkaan tulee katsottua uudelleen. Toisaalta uuden soittimen ja yhden levyn hankkiminen vain demo käyttöön ei olisi ollut kovinkaan järkevää. Päädyin siis ostamaan paketin, jossa on vanha soitin ja peräti 16 UHD elokuvaa. Tämä mielestäni oli ainoa järkevä ratkaisu, sillä nyt minulla on edullinen, mutta laadukas soitin ja paljon materiaalia mitä sillä katsoa. Mielestäni sain myös neuvoteltua paketille järkevän hinnan, joten nyt vaan odotellaan, että paketti saapuu kotiin ja pääsen sitä testaamaan. Odotukset jälleen kerran korkealla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s