Captain Marvel

Wow, wow, wow! Tässä yksityiskohtaiset fiilikset katsottuani Captain Marvel leffan noin pari tuntia sitten. Aivan huikea elämys sekä kuvan, että äänien puolesta. Harmittavaa kyllä, Itunes tarjoaa tähän elokuvaan vain HD kuvaa ja tavallista surround ääntä. Tämä ilmeisesti siis johtuen Applen ja tuottavan studion riidoista, jotka eivät mahdollista parhaan mahdollisen laadun saamista Applen palveluun. Nyt on kuitenkin pakko todeta, että jos 4k ja Atmos lisätään tähän elokuvaraitaan, tajuntani räjähtää. Ääniraita oli jotain aivan uskomatonta elokuvan alusta loppuun asti. Nautin, hymyilin, en meinannut uskoa kuinka hyvältä huone tällä hetkellä kuulostaa.

Tosin elokuvan aikana miettiessä tuota Atmos-asiaa, tuli mieleen muutama juttu. Mikä olikaan Neural X? Miksi vahvistimessa lukee aina Multi ch in? Onko minulla varmasti kaikki asetukset parhaissa kohdissa vai olisiko vieläkin jotain tehtävissä. Ja onhan sitä.. Yleisesti ottaen parasta varmasti olisi pitää asetukset Pure Directinä leffojen ajan, jos Dolby Atmos raitaa ei ole saatavilla. Mutta mikä se Neural X siis on? Neural X: koodauksessa vahvistin ottaa 5.1 tai 7.1 ääniraitaan käyttöön myös Dolby Atmos kattokaiuttimet. Tästä voi olla montaa mieltä. Osa netissä on sitä mieltä, että Neural X kuulostaa osassa leffoja jopa paremmalta kuin Atmos, osa taas on sitä mieltä, että äänet eivät ole aidot, joten niitä ei tulisi käyttää. Niin tai näin, Neural X kuulosti aivan mielettömän mahtavalta tässä elokuvassa ja tulen sitä käyttämään jatkossakin.

Jos tänään tulisi kavereita kylään ja pitäisi demota uusia virityksiä kotiteatterissani, ei tarvitsisi kahdesti miettiä mitä elokuvaraitaa heille demoaisin. Captain Marvel täytti ja ylitti kaikki odotukset niin äänien, kuvan kuin itse elokuvankin osalta. Olen alkamassa todella tykkäämään Marvelin elokuvista. Ei tämäkään elokuva mikään juonen yliveto ole, mutta selkeästi normaalia parempaa tähän elokuva kategoriaan. Juoni ei ollut vain pelastaa maailma niin kuin yleensä, vaan juonen käänteitä elokuvassa oli enemmänkin. Brie Larsonin roolityö oli huikeaakin huikeampi, tykkäsin paljon. Eikä Samuel L. Jackson tässäkään elokuvassa pettänyt. Tosin viimeaikaisten elokuvieni jälkeen olisi hyvä välillä olla herraa myös näkemättä, jottei nyt ihan jokaiseen elokuvaan eksy. Samuel L. Jackson on kuitenkin yksi niitä näyttelijöitä, joka esittää useimmiten vain itseään, eikä siis välttämättä ole kovinkaan monipuolisissa rooleissa mukana. Huimaa, kannattaa todellakin katsoa tämä leffa jos on vielä näkemättä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s