Kuvaa, ääntä ja vähän toimintaa

Tuo kertomani kuvaongelma on hieman tässä viimeaikoina mietityttänyt. Onko siinä vikaa vai odotanko vaan jotain muuta? Jos siinä on vikaa niin missä se vika on ja saako sitä korjattua? Voiko tavallinen katsoja edes nähdä eroa hyvässä ja loistavassa kuvanlaadussa. Kyllä voi! Kävin tänään pitkää chat-kirjeenvaihtoa VPN-Expressin kanssa. Onko heidän palvelussaan jotain vikaa, koska en saa Netflix ääniä enää lainkaan toimimaan pätkimättä. Muut ääniraidat toimii hyvin, mutta Atmos pätkii jatkuvasti ja sama tilanne joka elokuvassa. Onko nettini liian hidas? Miksi se ennen toimi? Hidastaako VPN nettiä liiaksi? Ajatus itseasiassa lähti siitä, koska en päässyt enää Netflixiin sisään lainkaan. Siihen asiaan löytyi syy asetuksista, mutta ääneen liittyvään ongelmaan emme vielä löytäneet ratkaisua. Keskustelu kuitenkin johti raiteille kuvanlaadusta. Onko tuo kuva nyt oikeasti paras mahdollinen ja onko kaikki säädöt sittenkään kohdillaan vaikka kalibroijakin kävi asetukset laittamassa? Tässä kohtaa pieni pettymys. Kuvan värit on varmasti asetettu juuri niin kuin pitää, mutta miksi kalibroija ei samalla laittanut kaikkia muita asetuksia kohdalleen niin vahvistimesta kuin tykistäkin?

Tuo kertomani kuvaongelma on hieman tässä viimeaikoina mietityttänyt. Onko siinä vikaa vai odotanko vaan jotain muuta? Jos siinä on vikaa niin missä se vika on ja saako sitä korjattua? Voiko tavallinen katsoja edes nähdä eroa hyvässä ja loistavassa kuvanlaadussa. Kyllä voi! Kävin tänään pitkää chat-kirjeenvaihtoa VPN-Expressin kanssa. Onko heidän palvelussaan jotain vikaa, koska en saa Netflix ääniä enää lainkaan toimimaan pätkimättä. Muut ääniraidat toimii hyvin, mutta Atmos pätkii jatkuvasti ja sama tilanne joka elokuvassa. Onko nettini liian hidas? Miksi se ennen toimi? Hidastaako VPN nettiä liiaksi? Ajatus itseasiassa lähti siitä, koska en päässyt enää Netflixiin sisään lainkaan. Siihen asiaan löytyi syy asetuksista, mutta ääneen liittyvään ongelmaan emme vielä löytäneet ratkaisua. Keskustelu kuitenkin johti raiteille kuvanlaadusta. Onko tuo kuva nyt oikeasti paras mahdollinen ja onko kaikki säädöt sittenkään kohdillaan vaikka kalibroijakin kävi asetukset laittamassa? Tässä kohtaa pieni pettymys. Kuvan värit on varmasti asetettu juuri niin kuin pitää, mutta miksi kalibroija ei samalla laittanut kaikkia muita asetuksia kohdalleen niin vahvistimesta kuin tykistäkin?

Eniten minua mietitytti juuri vahvistimen asetukset. Vahvistimen pitäisi helposti pyörittää 4k kuvanlaatua, mutta jotain asetuksia siihenkin liittyy. Kaivoin netistä esiin ohjeita ja keskusteluja. Lopulta löysin muutaman asetuksen, joihin tein muutoksia. Apple TV:n ensinnäkin siirsin lähimpään HDMI sisääntuloon ulostulon kanssa. Tämän kerrottiin vaikuttavan kuvan laatuun. Tämän jälkeen kävin kaikki asetukset yksi kerrallaan läpi. Ja sieltähän se löytyi, yksi asetus joka ohjeen mukaan pitäisi ehdottomasti olla kiinni, oli päällä. Joten ei muuta kuin video conversation kiinni ja seuraavaan. Seuraavaksi päätin vielä tutkia Sonyn asetukset videotykistä. Sieltäkin löysin yhden asetuksen joka oli netistä löytyneiden 4k ohjeiden mukaan väärin (Sonyn oma ohje). Enhanced normaaliksi ja testaamaan. WAU! Nyt vihdoin ilmeisesti sain kaikki asetukset oikein, sillä kuvan laatu parani todella huimasti!

Uusia asetuksia päätin testailla Antonia Banderaksen leffalla Acts of Venegeance. Eipä ole Banderaksen leffojakaan tullut aikoihin nähtyä, mutta tyylikkäästi herrasmies on ikääntynyt. Olen aina tykännyt Banderaksen elokuvista, tosin tässä elokuvassa hieman huomiota herätti kahden vahvalla aksentilla englantia puhuvan päähenkilön puhe, tosin ehkä enemmänkin hyvällä tavalla. Elokuva oli loistava, tykkäsin todella paljon. Lähtökohtaisesti jos ihmisen puoliso tai vielä pahempaa oma lapsi kuolee tai tapetaan, ihminen on luotu etsimään syitä itsestään. Toisaalta ihminen helposti pystyy myös syyttämään asiasta jotain toista, ja tässä elokuvassa nämä kaksi asiaa yhdistyvät hienosti, vaikka katsoja ei sitä ennen loppuratkaisua tiedäkään. Elokuva oli tavallaan hyvin rauhallinen, mutta siltä täynnä toimintaa. Juoni oli todella loistava ja mielenkiintoinen. Elokuvan viittaukset Marcus Aureliukseen olivat hieno lisä muutenkin upeaan toteutukseen. Todella nautillinen elokuva jota voin lämpimästi suositella kaikille muillekin elokuvan ystäville.

Ja sitten siihen kuvaan. Elokuva näytti todella yksityiskohtaiselle ja näyttävälle, siitäkin huolimatta, että kyseessä oli vain HD-tasoinen kuvanlaatu. Muutenkin iloinen yllätys oli juuri se, että elokuva oli nimenomaan Netflixin puolelta, jonka laatu on viime aikoina ollut todella rakeinen. Kuvan laatuun oli todellakin tullut todella huima parannus ja vihdoin kuva alkaa näyttämään siltä miltä olen olettanut 4k kuvan näyttävän. Kuvan laatu on viime aikoina jäänyt hieman taka-alalle äänien säätämisen lomassa, mutta nyt sekin näyttää upealta. Elokuvien katsominen on tällä hetkellä todella upeaa, joten ei muuta kuin seuraavaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s