Deadpool 2

Mielenkiintoinen viikonloppu edessä. Posti toi vihdoin eilen kauan odotetun paketin, eli Klipsch RP-280F keskikauttimeksi kahden muun väliin. Vielä ei kuitenkaan ollut testailun aika, vaikkakin kaiutin piti toki heti asentaa paikalleen. Perjantain projektina nimittäin oli vahvistaa hieman huoneen akustiikkaa, etenkin alemmassa päässä. Ohjelmassa siis muutaman itsetehdyn bassoansan valmistaminen ja niiden testailua. REW:illä mitattuna mitään järkyttäviä muutoksia en saanut niillä aikaan, toisaalta en niitä odottanutkaan ja mittailin tuloksia lähinnä alle 120hz, johon on muutenkin todella vaikea vaikuttaa. Tiedän kuitenkin että paikkoihin joihin niitä askartelin, oli niille tarvetta.

Illalla piti alkaa sitten viritellä laitteita kuntoon, mutta vaimo varastikin leffahuoneen sitten itselleen, joten ilta sujui asioita Youtubesta opetellen. Aamusta kuitenkin heti mittarin tulille ja bassoja virittämään. Erittäin hyvää tulosta sainkin tällä kertaa aikaiseksi, ja käyrä alkaa näyttämään siltä miltä pitäisikin. Edelleen paljon opeteltavaa, etenkin siinä, miksi Audyssay mutta huonompaan suuntaan ja hyväksi saamaani bassoa? Opiskelu tämän osalta siis jatkuu. Sain kuitenkin huoneen jonkilaiseen kuntoon, joten ei muuta kuin leffaa tulille.

Iltapäivän tuokioksi piti saada jokin hyvä Dolby Atmos raita, ja sellaisen tarjosikin tänään Itunesin viikin .99 Deadpool 2. Olen nähnyt leffan aikaisemminkin, mutta tässä tapauksessa siitä ei ollut haittaa. Leffa ei kuulu omiin suosikkeihini, joten leffassa tuli keskityttyä lähinnä ääniin. Kuvakin oli ihan ok, etenkin rakeisten HBO-Nordic pätkien jälkeen. Äänissäkin jäi paljon parannettavaa, en vaan ole varma johtuiko se leffasta vai laitteista. Jos viime viikon Imax kokemuksessa hienointa oli haaveilukohtaukset, niin tässä niistä jäätiin paljon jälkeen. Leffassa oli paljon potentiaalisia Atmos kohtia, mutta joku ei nyt vaan saanut leffaa tuntumaan ytimissä. Luulen tosin, että vika on vielä enemmän laitteissa kuin leffassa. Vielä pitää löytää paremmat säädöt jotta päästään mihin halutaan. Joka tapauksessa Monitor Audion RS6 ja RSCLR vaihtaminen kuuluu ja tuntuu. Äänen taso edessä on jotain aivan muuta ja olen enemmän kuin tyytyväinen tähän päivitykseen. Kaikki kuulostaa paljon selkeämmältä ja dynaamisemmalta. Nyt vaan vielä hieman lisää säätöä ja hyvä tulee.

Huom, kuvassa ei ole subbareita, vaan myynnissä olevat JBL 4306 kaiuttimet!:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s