Lisää hienoja oppeja – The Wizard of lies

Juuri kun päästiin Chernobylistä eteenpäin, löysin jälleen uuden mielenkiintoisen elokuvan eteeni. The Wizard of lies, tarina jonka seuraukset jokainen maailmassa tietää, mutta harva tuntee tarinaa. Minulle Bernie Madoffin tarina tuli tutuksi tämän elokuvan kautta. Tai pitäisikö ehkä enemmänkin sanoa, että Madoffin tarinan seuraukset, sillä elokuvahan ei varsinaisesti kerro siitä mitä Madoff teki tai miten hän sen teki, vaan keskittyy siihen, mitä tapahtui kun hän jäi kiinni. Upea tarina siitä, millaista on kun jokainen vihaa sinua. Madoffin petos kosketti todella laajaa joukkoa ihmisiä, jotka olivat kylmästi luottaneet ihmisen hyvyyteen. Maailma on kuitenkin petollinen, etenkin jokaiselle, joka uskoo helppoihin voittoihin ja suuriin lupauksiin. Kuten usein on sanottu, ilmaisia lounaita ei ole.

Itseäni jäi elokuvasta hieman mietityttämään miten kaikki oikeasti oli mahdollista. Olen elokuvan jälkeen ehtinyt katsomaan yhden youtube videon aiheesta, mutta tulen katsomaan vielä monta lisää. Sen verran täytyy jo tässä vaiheessa todeta, että Robert DeNiro on elokuvassa aivan ilmielävä Bernie Maddoff. En tiedä kuinka hyvin hän tekee roolinsa (kuinka aito Madoff and oikeasti on, mutta ulkonäöstä ja olemuksesta täysi kymppi. Elokuva oli aavistuksen pitkä, mutta hyvin mielenkiintoinen. En jaksanut koko elokuvaa katsoa kerralla loppuun (tuli aloitettua taas aika myöhään), mutta seuraavana päivänä oli pakko palata elokuvan pariin. Aivan kuten Chernobylissä, tämäkin elokuva saa vakavasti pohtimaan yksittäisen ihmisen valtaa maailmassa, jossa elämme. Madoff ei suoranaisesti uhannut kenenkään henkeä (tästä puhuttiin erittäin hyvin myös elokuvassa), mutta taloudellisti aiheutti valtavaa vahinkoa ei vaan ihmisille, vaan koko yhteiskunnalle. Vai tekikö Madoff sittenkin yhteiskunnalle vain palveluksen, aloittamalla domino efektin muiden huijarien paljastamiseksi? Joka tapauksessa seuraukset ovat olleen kovat, tulevaisuus näyttää mitä niistä seuraa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s