Taas sukelletaan

Tuli tuossa jokin aika sitten katsottua sukellusvene leffa Hunter Killer, joten oli mielenkiintoista katsoa hyvin samankaltainen elokuva hyvin lähekkäin toisistaan. Visuaalisesti ja äänellisesti Hunter Killer oli huomattavasti näyttävämpi elokuva (oli varmaan hinnassakin aika paljon eroa), mutta siitä huolimatta myös Suden Kutsu oli erittäin hyvä elokuva. Ranskalaisia elokuvia ei ole tullut paljon katsottua, sillä ranskan kieli ei hirveästi elokuvissa miellytä omaa korvaa. Tässä se ei tosin pahemmin häirinnyt vaan elokuva oli hyvinkin mukavaa katseltavaa.

Elokuvan alussa korvaan hieman säpsähti, että elokuvassa ydinsodan uhka liittyy juuri Suomeen. Ennen elokuvan alkua en tiennyt, että elokuvan juoni liittyisi niin läheisesti Suomeen vaikka Suomi itsessään ei elokuvassa ollutkaan esillä. Nyky-yhteiskunnassa ydinsodan riski on jotenkin aina niin kovin lähellä. On vaikea arvioida että kuinka lähellä se ihan oikeasti on, mutta uhkakuvia ainakin heitellään mediassa lähestulkoon päivittäin. Tosiasia kuitenkin on, että ydinsodan käynnistyminen ei taida tarvita kuin yhden ison vahingon jonka jälkeen uhkaukset saattavat käydä toteen, aivan kuin tässäkin elokuvassa. Mitä jos ydinaseet päätyvät vääriin käsiin tai mitä jos päätös laukaisusta on jo tehty kuten tässäkin elokuvassa? Voiko nyky-yhteiskunta selvitä enää seuraavasta maailmansodasta ja mitä kaikkea siitä seuraa? Toivottavasti minun elinaikanani tätä ei tarvitse ikinä tulla todistamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s