”Do you have a duct tape?”

Wow! Nyt osu ja upposi, leffan soundtrack nimittäin. Katsoin juuri The Skycraper elokuvan, jonka päädyin Itunesista ostamaan viime viikolla. Olen usein miettinyt syitä elokuvien valintaan. Ehkäpä isoimpana yksittäisenä asiana on ”first impression” eli miltä elokuvan kansikuva netissä näyttää. Tämän elokuvan päädyin ostamaan (joo oli alennuksessa 4,99) välittömästi kun näin kuvan (hinnan) ja katsoin sen verran tietoja, että kyseessä Dolby Vision ja Atmos elokuva. En lukenut kuvausta, enkä katsonut traileria, ja yllättävää kyllä en katsonut traileria myöskään myöhemmin, eli lähdin katsomaan elokuvaa tietämättä siitä yhtään mitään. Kiva näinkin välillä, sillä välillä tuntuu, että elokuvan on jo nähnyt etukäteen kun trailerin on katsonut riittävän monta kertaa etukäteen.

Elokuvan juoni oli hyvin perinteinen pelastan perheeni. Elokuva oli myös hyvin Dwane Johnson tyyppinen ja varmasti siksi moni sen haluaakin katsoa. Ennen kaikkea elokuvassa oli paljon kohtauksia joihin vain Dwane Johnson pystyy. Eihän kukaan vähääkään heiveröisempi kiipeä ilmastointiteipillä pilvenpiirtäjän seinää tai kävele käsitikkaita kolme kertaa Empire State Buildingin korkuisen talon kyljessä. Ei, ei edes Pierce Brosnan Bondin roolissa. Tästä päästäänkin hyvällä aasin sillalla siihen ilmastointiteippiin. Mietin jo jossain vaiheessa leffaa kuinka merkittävän roolin ilmastointiteippi on elokuvassa saanut, kunnes koko elokuvan highlight ”Do you have any duct tape?” Tässä vaiheessa repesin, tämän elokuvan todellakin muistaa ilmaistointiteipistä. ”jokainen joka ei ole selvinnyt jostain asiasta ilmastointiteipillä ei ole käyttänyt sitä tarpeeksi!” Jäätävää, todella jäätävää. Itselläni tuo lausahdus on lähinnä tullut nuorempana tutuksi urheiluteipistä, jolla on nuoruudessani korjattu kaikki busseista pelaajiin.

No joo, annetaan nyt ilmastointiteipin olla ja mennään itse asiaan. Ensimmäinen leffa viimeisimmän Audyssay virittelyn jälkeen kunnon desipeleillä ja nyt osui! Elokuvan ääniraita oli todella vakuuttava ja monessa kohdassa sai istua tuoliin naulattuna todella hymyssä suin. Basso oli todella napakka ja kaikkien kaiuttimien toiminta oli todella vakuuttavaa. Elokuvan ehkä magein kohtaus, jossa Dwane Johnson oli keskellä turbiinia ja turbiinin äänet jylläsivät ympäri Atmosta. Tämä oli yksi ehdottomasti parhaita Atmos kokemuksiani tähän asti. Muutenkin toki elokuva tarjosi todella upean Atmos raidan ja toi elokuvaan juuri sen boostin, jonka äänien kuuluukin elokovaan tuoda.

Eilen tuli myös korjattua pieni mutta hyvin pitkäaikainen ongelma huoneen käyttämisessä. Huoneeseen on ollut alusta lähtien rakennettuna Logitech järjestelmä, jolla kaikkia huoneen toimintoja ohjataan. Tätä järjestelmään on pyörittänyt Logitech Hub jonka kautta verhot, valot, ja kaikki laitteet ovat toimineet. Alunperin tätä järjestelmää piti ohjata Ipadillä, joka tosin muista syistä hajosi yli vuosi sitten ja on edelleen korjattavana (tämä onkin sitten toinen tarina). Ensin siis järjestelmiä tuli ohjattua kännykkä appin kautta, mutta sen toimimattomuus ja ongelmat saivat minut lopulta siihen tilanteeseen että verhot ovat olleet aina kiinni ja laitteet on käynnistetty viidellä kaukosäätimellä. Koko idea kuitenkin lähti liikkeelle nyt siitä, että valojen kanssa on ollut ongelmia. Niitä on ohjattu kahdella kauko-ohjatulla Johdoton pistorasialla, joiden toiminnan kanssa on ollut ongelmia. Nyt löysin Verkkokauppa.comista Osramin Zigbee ohjattavan rasian ja sain kaikki vihdoin toimimaan niin kuin pitää. Toivottavasti luotettavuus myös jatkossa kunnossa.

Pitkään harkinnassa on ollut hankkia myös Logitechin kaukosäädin ja pitkään olen miettinyt olisiko se Elite vai 950. Onko näillä edes mitään eroa. Jos minulla ei olisi ollut Hubia valmiiksi niin valinta varmaankin olisi ollut selvä. Mutta onko siis Elitellä ja 950 mitään eroa? Onko Eliten Hubi sama kuin minun 2-3 vuotta vanha? Eliten pitäisi ohajta myös wifi laitteita, mutta mikä niitä ohjaa? Hubi? Kaukosäädin? Näitä asioita pohdin ja kyselin kolmesta eri kodinkoneliikkeestä. Yllättäen yksikään näistä ei osannut vastata kysymyksiini. Tämä on nykyään muutenkin erittäin yleinen trendi, puhutaan, että pitäisi ostaa kivijalkaliikkeestä, koska sieltä saa palvelua ja asiantuntija-apua, mutta saako oikeasti? Itse olen usein huomannut, että nämä ”asiantuntijat” ovat täysin googlen ja omien nettisivujensa varassa, mutta kyllähän minäkin sen sieltä osaan itse lukea. Ilmeisesti valmistajat eivät enää kouluta myyjiä tuotteisiin ollenkaan, vaan tuotteet vaan tilataan samasta tukusta ja myydään mitä joku sattuu ostamaan.

P.S. Pakko vielä palata siihen Draft Day elokuvaan, eipä tullut tälläkään kertaa isoja yllätyksiä NBA draftissä, kukahan on ensimmäinen seura, joka uskaltaa heittää odotetun ykkösvarauksen seinään ja valita jonkun muun, ei ehkä parhaan, mutta itselle sopivimman?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s