The ballad of Buster Scruggs

Perjantai ilta ja paljon on viikossa tapahtunut. Kun viime viikonloppuna aloin tutustua JBL 4306 kaiuttimiin, löysin sattumalta käsittämättömän halvan tarjouksen Japanista. Muutamien viestien jälkeen uskalsin laittaa kauittimet liikkeelle ja niitä on koko viikko nyt odotettu. Oletettu toimituspäivä piti olla vasta tuleva maanantai, mutta Fedex oli laittanut toimitukseen vauhtia, ja paketti olikin matkalla perille jo perjantaiksi. Ei muuta kuin lappu ovelle, että paketin voi oven taakse jättää odottamaan töistä saapumista. Kaiuttimet kiinni ja leffa pyörimään.. ..Tai sitten ei. Fedexin kuski ei meille osti koskaan löytänyt, vaan oli matkalta soittanut kahdeksan kertaa samalla kun olin puhelimessa varattuna. Kun vihdoin tärkeä puhelu päättyi, soitin neljä minuuttia myöhemmin takaisin vain todetakseni että kuljettajan puhelin oli jo kiinni ja paketti matkalla Vantaalle. Kiitos Fedex, eli maanantaita odotellessa.

No, mutta onneksi tässä on ollut paljon muutakin tekemistä. Viime viikolla piti laittaa tilaukseen myös MiniDSP mikrofoni. Sitä on tullut nyt viikon ajan testailtua. Huoneen äänikarttaa on tullut useammaltakin suunnalta otettua ja muutamia muutoksiakin tehty. Huone on ollut nyt pitkään alkuperäisissä asetuksissa ja alunperinkään Audyssey ei ollut kalibroinnissa mukana. Viime viikolla mikrofonia testaillessani huomasin huoneen bassopäässä ison peakin jossain 30-40 desipelin kohdalla. Muuten käyrät näyttivät ainakin minun ymmärrykselleni ihan hyviltä. Tähän toki olisi kiva myös jonkun ammattilaisen mielipide saada. Lähdin selvittämään tuota ongelmaa siirtelemällä subbarien paikkaa, mutta sen vaikutukset olivat hyvin minimaaliset. Seuraavaksi lähdin koittamaan vaiheen vaihtoa, ja lopulta toisen subin vaiheen vaihtaminen 180:stä nollaan lähes poisti ongelman. Tämän jälkeen päätin jatkaa kokeiluja ja päätin antaa Audyssayn tehdä seuraavat säädöt. Jotain pientä korjausta sainkin aikaiseksi ja tässä huoneen tilannetta tällä hetkellä.

Hieman lisää viestittelyä Marekin suuntaan ja samalla google laulamaan. Marek suositteli vahvasti, että kolme kappaletta Klipschin kaappeja toisi huoneeseeni paljon enemmän kuin tilaamani JBL 4306. No ne olivat jo matkalla, joten annetaan niille nyt kuitenkin mahdollisuus. Klipschiltä minulla on jo aikaisemmin kaksi 115sw subbaria, ja niihin olen ollut kovin tyytyväinen. Googlesta selvisi että toinen Marekin tarjoamista malleista on jo myynnistä varsinaisesti poistunut malli eli 280RF, joiden löytäminen markkinoilta osoittautui yllättävän vaikeaksi. Kävi kuitenkin niin, että Verkkokauppa.comissa niitä oli tasan yksi jäljellä ja hintakin aika huokea. Päätin koittaa onneani ja kysyä mikä tämän yksilön lopullinen hinta olisi. Pareittainhan näitä yleensä myydään, joten yhden keskelle tarvitsisin joka tapauksessa jossain vaiheessa, jos kaikki kolme aikoisin vaihtaa, ja miksi ei vaikka keskelle JBL:nkin kaveriksi. Hienoinen yllätys ja verkkokauppa.com päätti sitten lyödä vielä sellaisen erikoistarjouksen pöytään, että pakkohan sekin oli sitten laittaa postiin. Tätä rataa konkurssi on kohta edessä, mutta laitetaan kohta jotain myös myyntiin poispäin.

No mutta se sentään sieltä sitten ehti perjantaiksi perille. Harmitti vietävästi kun olisin halunnut kaikki kerralla kiinni ja viikonloppu hyvää aikaa testailla. Klipsche kiinni ja leffa pyörimään. Coenin veljeksien leffoja olen katsonut ennenkin ja tiedän kyllä heidän hyvin omatakeisen tyylin. Fargo vuodelta 1996, on jopa nuoruudesta jäänyt hyvinkin mieliin. Leffan alussa meininki oli todella leppoisa ja hauska. Naureskelin koko elokuvan alun ja tuntui että leffavalinta onnistui nappiin. Mitä pidemmälle elokuva kuitenkin jatkui, sitä enemmän suupielien suunta vaihtuu. Mikään ei oikein enää edennyt eikä millään oikein ollut enää mitään tarkoitusta. Tipahdin kärryiltä, tai nukahdin. Jos elokuva on tylsä, kännykkä löytyy hyvin usein taskusta seuraksi ja sitä tulee siinä sivussa räpläiltyä. Elokuvaa kuitenkaan en kesken jätä juuri koskaan, oli se sitten kuinka huono vaan. Nyt kuitenkin kello alkoi jo olla seuraavan päivän puolella ja väsymys (tylsyys) iski niin kovaa, että oli vaan pakko todeta että nyt jää leffa kesken. Harmittaa toisaalta koska elokuvan alku oli niin lupaava, mutta toisaalta, jäinköhän nyt mistään paitsi, ehkä loppuratkaisu olisi selittänyt kaiken. Äänistä täytyy sanoa sen verran, että kertaakaan en ole joutunut elokuvaa katsomaan näin hiljaisella, siitä huolimatta että äänet ovat kuulostaneet näin hyvältä ja syvältä. Audyssey on selvästikin tehnyt tehtävänsä ja toisaalta, ehkä Klipschelläkin oli sanansa sanottavana. Kuvasta pitää edelleen toistaa se, että isot maisemakuvaukset luonnosta näyttävät 4k:na todella huikeilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s