Varkaus Netflix

Varkaus on leffan nimi, mutta kaupungista tässä ei puhuta vaan itse teosta. Harvoin on tullut näin huonolla keskittymisellä leffaa katsottua, mutta sattumalta tänään tapahtui niin paljon kaiken laista, että pause nappulaa piti painaa useampaankin kertaan ja vastailla puheluihin leffan välissä. Eli koko leffa tuli kuitenkin siis katsottua, mutta hieman pätkissä ja parin tunnin leffa taisi kestää sellaiset neljä tuntia sitten lopulta. No, sellaista se välillä on.

Varkaus on siis Ruotsisaamelaisista kertova elokuva, jossa saamelaiset yrittävät pitää elämän tapaa ja elantoaan poronkasvattajina hengissä. Tarina on ehkä aika tyypillinen tarina vähämmistöistä, joissa koitetaan taistella hiljaa olemisen ja oikeudenmukaisuuden välimaastossa samalla aiheuttaen sisäistä kismaa siitä pitäisikö olla hiljaa vai puolustaa äänekkäästi etuaan. Leffa perustuu Ann-Helen Laestadiuksen kirjaan Stolen. Elokuvassa nuori saamelaistyttö kasvaa perheensä myötä porojen elämään ja jo pienenä joutuu kohtaamaan silmästä silmään ihmisiä, jotka yrittävät tämän maailman ajaa alas.

Leffa on temmoltaan todella todella hidas, ja vaikka leffa pitkittyi vielä entisestään omista syistäni, niin silti leffa oli aika sellaista leppoisaa odottelua. Joo, tavallaan kaiken aikaa tapahtui paljon, mutta samalla ei oikein mitään. Erin Kristiina Oskal on erittäin, muutkin näyttelijät toimii ihan kivasti, vaikka kyllähän tässä olisi voinut ainakin poliiseilta toivoa hieman lisää uskottavutta sekä näyttelijöiltä että rooleilta. Ennakko-odotuksissa ja kansikuvan perusteella jotenkin myös odotin hieman lisää actionia, mutta sitä ei varsinaisesti tämä hirveästi kuitenkaan tarjonnut, vaan ehkä jopa enemmän draaman puolelle jäätiin tällä kertaa.

Äänistä sen verran, että ihan ok 9.1.6 miksaus näytti olevan, mutta muistin tätä katsoa vain ihan hetken johtuen tosiaan kaikesta muusta säädöstä ja ennen kaikkea siitä, että tässä nyt ei äänellisestikään niin paljon tapahtunut. Ihan siis luokkaa katsottava leffa, etenkin saadakseen hieman käsitystä siitä mitä saamelaisten elämä on.

Mutta, sitten onkin seuraavaksi isojen asioiden vuoro, seuraava päivitys nimittäin onkin sitten jo päivitys numero 800. Aika hurjaa! Ja seuraavana leffana tietysti myös siihen sopiva eeppos, eli jotain aika spessua on tulossa! Instaa jos oot seurannut niin varmaan jo tiedätkin mitä on tulossa, mutta täällä kerron sen vasta myöhemmin.

Jätä kommentti