Jefferey Epstein Netflix

Tuon Scoopin jälkeen piti ottaa hieman enemmän selvää mistä tässä kaikessa olikaan sitten kysymys. Vihjasin tuossa jo edellisessä, että tästä muistaakseni on ihan omakin sarjansa Netflixissä ja näin tosiaan oli, eli neljä osainen sarja, jossa kerrotaan koko tämä Jefferey Epsteinin tarina sieltä alkuajoista, oikeudenkäyntien kautta aina kuolemaan saakka. Epstein siis on kuollut, itsemurha tai jotain muuta, sitä ei ehkä saada koskaan tietää, mutta olin toki tästä jotain kuullut, vaikka muuten tämä tarina ei ollut kyllä millään tavalla tuttu.

Sarjassa tosiaan amerikkalaiseen tapaan avataan tätä tarinaa aina sieltä alkulähteiltä lähtien, ja kerrotaan myös paljon asioita, joiden johdosta asiat olisivat voineet päättyä myös täysin toisin. Valta, on edelleen aika kiva, mutta erityisesti vaarallinen asia tässä maailmassa. Erityisen vaarallista siitä alkaa tulla siinä vaiheessa, kun valta alkaa ylittämään rajoja, ja vallassa oleva alkaa hallita myös niitä, joiden valtaa pitäisi valvoa. On myös aika pelottavaa ajatella, kuin rahalla voi saada käytännössä ihan mitä vaan, ja lopulta kaikki ihmiset, ovat lahjottavissa, roolistaan huolimatta tai välittämättä. Se kaikki mitä tässä sarjassa kerrotaan, ei vaan mitenkään ole mahdollista tapahtua salassa, vaan asioista tietäviä on pakko olla paljon, miksi kukaan ei siis asiaan puutu. On suorastaan käsittämätöntä, että jostain pienestä sanomisesta sinusta voi tulla hylkiö loppuelämäksesi, mutta esimerkiksi yksi nimeltämainitsematon voi edelleen olla jopa suosikki presidentiksi, siitäkin huolimatta, että oma nimi Epsteinin tarinassa nousee useasti esiin.

Sinällään tämä tarina ei ole mikään uskomaton, ja vastaavaa tapahtuu aivan varmasti kaiken aikaa. Kuten tässäkin pitkälti kärsimään joutuneet ovat heikossa asemassa, alaikäisiä, varattomia, perheettömiä jne, ei ole kovinkaan yllättävää, että raha, koulutus ja muut lupaukset vetävät puoleensa. En sano, että yksikään näistä on elämästään oikeasti nauttinut, mutta mitä hävittävää heillä on lopulta ollut. Se, että tippuu yhteiskunnan ulkopuolelle, on aika pelottava ajatus ylipäätään ja kun joku lupaa jotain hyvää, vie se helposti mukanaan. Silti, sairaaksi asia menee viimeistään siinä vaiheessa, kun kiinni jäädessään apua ei saa edes oikeudelta, vaan sekin on ostettavissa.

Dokkari on erittäin mielenkiintoinen ja kyllä tästä hyvin saa käsityksen tapahtumien kulusta. Eikä tämä nyt oikeastaan ihan hirveästi jätä mitään myöskään arvailujen varaan, vaan asia avataan aika hyvin ja perustellusti, aina mikä jää uupumaan, on asian osaisten tunnustukset, joita tuskin tulemme koskaan näkemään. Harmi vaan sinällään, että tarina jää tältä osin nyt kesken, eikä pääsyyllinen tule koskaan asiasta enää kärsimään. Jääkö tämän vuoksi myös kaikki muuta ikuisiksi ajoiksi syyttömiksi, sen aika näyttää. Jos sua nämä aiheet kiinnostaa, niin katso ensin tämä, ja vasta sen jälkeen the Scoop.

Jätä kommentti