Hautalehto Rakennus 31

Tästä sarjasta ei ole epäselvyyttä tuleeko jossain vaiheessa katsottua vai ei, päivän selvää on koko ajan ollut että se tulee jossain vaiheessa katsottua. Lähinnä ehkä ajankohtaan vaikutti vain se, että odottelin, että koko sarja on katsottavissa. Ensimmäinen osa kausi oli erittäin hyvä, joten odotukset myös toiselle kaudelle olivat toki varsin kovat. Ja kerrottakoon vielä tässä vaiheessa siis sekin, että kirjojahan en ole koskaan itse lukenut, joten sinällään tämä on vain yksi teevee-sarja, enkä voi siis ottaa kantaa siihen onko se tehty uskollisesti kirjalle tai onko se kuinka todenmukainen. Tästähän moni on netissä kommentoinut, koska esim kirjoissa tämä osa tulee ennen edellistä jne.

Leppilampi ja Hautalehto ovat kyllä erittäin täydellinen pari. Edelleen, en tiedä miten hyvin Leppilampi vastaa kirjan Hautalehtoa, mutta ruudulla homma toimii ja sekä Leppilampi että rooli ovat loistavia. Ja kyllähän tässä sarjassa muutenkin roolitukset ovat osuneet enemmän kuin nappiin, ja sarjan edetessä porukan yhtenäisyys ja luonteva yhdessä olo senkun paranee kaiken aikaa. Sarjan hahmot eivät näytä tippaakaan yli näytellyiltä vaan ihan siltä kuin kuvaus voisi olla suoraan joltain paikalliselta poliisiasemalta. Leppilampi oli aivan loistava jo ekalla kaudella, mutta nyt kaikki muut nousevat vieläkin askeleen ylemmäksi ensimmäisestä kaudesta.

Mitä sitten tulee itse juoneen, niin edellisellä kaudella juoni ei ehkä ollut ihan niin helposti avattavissa kuin tällä kertaa. Syyllistä sai ensimmäisellä kaudella ihan oikeasti arvuutella aika paljon pidempään, kun tässä sitä syyllisyyttä tavallaan pedattiin jo aika paljon pidempään. En tarkoita sitä, että loppuratkaisua olisi niinkään arvannut, mutta kyllä syyllinen oli jo aika hyvissä ajoin arvattavissa, mikä ei nyt sinällään kyllä juurikaan haitannut. Muutenhan sarjan on laadukkaasti tehty ja myös Porvoo on enemmän kuin hyvin edustettuna edukseen. Itse asiassa jotenkin tuntui, että Porvoo ja tutut paikat olivat tällä kertaa vielä paljon enemmän kuvissa kuin ensimmäisellä kaudella. Myös tuttuja sisätiloja kuvissa näkyi tällä kertaa paljon enemmän, tai sitten vaan en muista.

Mutta kokonaisuutena siis taas kerran loistava kausi ja jatkoakin varmasti vielä on tulossa ja hyvä niin. Tällä kertaa sarja tuli katsottua vähän siellä sun täällä, eli ensimmäinen jakso telkkarista, mutta ääniongelmien vuoksi piti vaihtaa ensin kännykkään, ja sitten lopulta viimeiset pari jakso tuli katsottua ihan leffahuoneessa isolta ruudulta. Tätä kirjoitellessa on jo taas sunnuntai ilta, joten oliskohan sitä aika lähteä taas poikkeamaan leffassa.

Jätä kommentti