Redeeming Love

Yksi seuraaja kyseli olinko nähnyt Redeeming Love leffaa Netflixistä ja tämä oli vielä katsomatta, mutta ehdottomasti yksi leffa, joka oli kyllä tarkoitus katsoa. Oli itse asiassa tarkoitus katsoa jo puolison kanssa aiemmin, mutta päädyttiin sitten kuitenkin katsomaan sitä Schidlerin Listaa. No, viikonloppuna oli onneksi tällä kertaa useampi ilta, joten tämä leffahan sopi loistavasti hiljaiseen iltakatseluun.

Seuraajaltani sain tiedon, että kyseessä olisi aika rankka leffa, ihan täysin en tähän mielipiteeseen yhdy. Olihan leffan aihepiiri tavallaan aika rankka, mutta sitten vastaavasti kyllä todella kunnioitettavalla ammattitaidolla oli todella julmaa aihetta käsitelty, eikä sillä tavalla jättänyt itselleni niinkään pahaa oloa, vaan enemmänkin tästä itselle nousi kaunis rakkaus kaiken tuskan keskeltä keskiöön. Tässähän olisi voinut pröystäillä pedofilialla, seksillä, raiskauksilla, prostituutiolla ja kaikella fyysisellä väkivallalla vaikka kuinka. Nyt kuitenkin enemmän annettiin vaan ymmärtää mitä on taustalla tapahtunut, mutta ainostaan kaikki kauneus näytettiin yksityiskohdin. Kaikki upeat auringonlaskut ja nousut oli juuri se mitä itsellä jäi tästä päällimmäisenä mieleen. Rakkaus on voima, joka voittaa kaiken, se tässä oli se viesti minulle.

Joo, olihan tässä monenlaista, uskonnollista, historiaa ja monenlaista muuta. Maailma on ollut etenkin naisille todella julma paikka monessakin suhteessa, ja on monessa suhteessa ja paikassa sitä edelleen. Silti, väitän, että tässä elokuvassa naisia käsiteltiin hyvin ja arvostavasti, kuten sanoin, elokuvan olisi voinut tehdä aivan toisellakin tapaa, nyt sitä kaikkea julmuutta ei näytetty. Sen sijaan esimerkiksi Tom Lewis on aivan mielettömän loistava, parhaita roolisuorituksia pitkään aikaan. Uskottava, toivoton, jollain tapaa niin hellyyttävä omassa uskossaan. Uskossa siihen, että kaikki voi olla hyvää, vaikka menneisyydessä olisi tapahtunut ihan mitä vaan, itselle tai muille. Hän ei kuitenkaan missään olosuhteissa vaikuta nössöltä tai säälittävältä, vaan nimenomaan tosimieheltä, jolla on valtava usko ja sydän. Itselle tuli hänestä hyvä mieli. Angelin, tai Sarahin roolia ei varmasti ollut helppoa tehdä, mutta siinäkin Abigail Cowen on maagisen hyvä.

Leffa äänissä ei taas ole kerrottavaa, mutta muuten leffan voisi ihan hyvin kyllä sijoittaa jopa top-listalle. Rankasta aiheestaan huolimatta ihan ehdottomasti loistava leffa, josta itselle kyllä jäi enemmän kuin hyvä mieli. Rakkaus on voima, joka vie elämää kaikista kauheuksista huolimatta aina eteenpäin, joskus se päättyy hyvin, joskus huonommin. Tässä tapauksessa rakkaudesta kuitenkin syntyi hieno elokuva, joka hautasi alleen kaiken pahan maailmasta. Lisää näitä

Jätä kommentti