Homicide – New York

Vaihteeksi taas oltu muutama päivä sarjan parissa ja tällä kertaa kiinnostus heräsi Homicide – New York -nimiseen viisi osaiseen minisarjaan, jossa yllätys yllätys kerrotaan murhista New Yorkissa. No, ketäpä tositarina murhien taustalle ei kiinnostaisi, ja vielä kun kyseessä on toinen kotikaupunki niin pitihän tämä tietysti ottaa tarkasteluun. Lyhykäisyydessään tässä on kyse siis New Yorkissa tapahtuneista ja selvitetyistä murhista, joista tutkija ja omaiset kertovat hyvin amerikkalaiseen tapaan, tarkasti ja koskettavasti. Sarja on hyvin perinteiseen tapaan dramatisoitu, ja erittäin erittäin laadukkaasti tehty. Yksi tarina ja yksi osa kestä aina sen vajaan tunnin ja oma tarinansa, mutta jotenkin koko ohjelma sitten kuitenkin lopulta nitoutuu yhteen, enemmänkin ehkä näiden tutkijoiden tarinaksi kuin pelkästään niiden tarinoiden sarjaksi.

Murharyhmässä ei varmasti ole kenelläkään helppoa, ja niin kuin sarjassakin sanotaan, jokainen tapaus ottaa aina palan mennessään. Murharyhmän jokaisella jäsenellä on myös oma elämä, ja on hyvin paljon myös ihmisestä ja ihmistyypistä kiinni, miten ihminen sitten näihin reagoi. Toisaalta kuten sarjassakin kerrotaan, ihminen kovettuu ajan myötä, ja ihminenkin alkaa muodostua vain asiakkaaksi muiden joukossa. Toki, varmasti jokaisella on aina tapauksensa, jotka jäävät mieleen, mutta useimmiten, taitaa kuitenkin tutkijoille jäädä enemmänkin mieleen ne tapaukset, jotka jäävät ratkaisematta. Oikeus jää toteutumatta, jos nyt koskaan oikeus voi tapahtua kun toisen ihmisen on joltain riistänyt. Kovaa tarinaa siis sen suuremmin kaunistelematta, mutta sitähän nämä tämän tyyppiset sarjan usein ovat.

Hyvä sarja siis, ja ihan lainausmerkeissä mukavaa katsottavaa. Tälläiset sarjat ovat yleensä aina erittäin hyvin tehtyjä, ja siksi niitä on myös kiva katsoa. Jokainen yksittäinen tarina oli suhteellisen lyhyesti, mutta kuitenkin aivan riittävän perusteellisesti avattu ja toki tässä nyt jokainen tarina selvisi, joten sellaista jännitystä sarjaan ei sisältynyt. Lopulta aika pienistä asioista ne syylliset sitten jäivät kiinni, vaikka osassa tapauksia siihen menikin todella kauan aikaa. Murha ei kuitenkaan vanhene, joten ennemmin tai myöhemmin suurin osa kuitenkin selviää. Jos aihe kiinnostaa, katsokaa ihmeessä, hyvä sarja.

Jätä kommentti