Nimeni on Vendetta

Yksi parhaista puolista Netflixissä jo edellisellä kierroksella oli ehdottomasti se, että sieltä löytyy paljon leffoja eri maista. Aikaisemmin katselin etenkin paljon Espanjalaisia, jotka olivat järjestään erittäin hyviä. Nyt vuorossa oli kuitenkin taas harvinaisempaa maata, eli Italialaista. Leffan nimi oli Nimeni on Vendetta ja kyse hieman tälläisestä perus lähtötilanteesta, jossa entisen tappajan tausta alkaa paljastua kun historian tapahtumat palaavat arkeen ja tappajat alkavat seurata. Kosto menee kuitenkin hieman pieleen ja siitä alkaa taas tälläinen perus ihmisjahti, jossa ihmisiä lahdataan pois tieltä sitä mukaa kun niitä sattuu tulemaan. Siihen sivuun vielä pientä Isä-tytär kuviota ja leffa on valmis.

Mut jos nyt tuo alun kuvaus on hieman karu, niin ei tämä nyt missään tapauksessa ollut kovinkaan huono leffa. Paljon sellaista pientä nykyajan tekniikkaa, juoni varsin kuitenkin hyvä ja sujuva ja kyllä tykkäsin myös näyttelijöistä. Alessandro Gassmann on erittäin hyvä, eikä muussakaan kaartissa ole mitään valitettavaa. En tiedä yhtään minkälaisen budjetin leffasta tässä on kyse, mutta ennen kaikkea tärkeää on se, ettei leffasta tule tippaakaan halpa fiilis, vaan leffa vaikuttaa kuitenkin erittäin laadukkaalta. Eikä tätä nyt ole lopullakaan pilattu, eli vaikka leffa kestää vain sen puolitoista tuntia ja loppuratkaisu on ehkä hyvin arvattavissa, niin kyllä tämän leffan parissa ihan viihtyi.

Mutta, mitäpä sitä muuta tapahtuu, koko ajanhan sitä pitää jotain värkkäillä. No ensinnäkin katselin tuossa taas jonkinaika sitten youtubea ja siellä puhuttiin kovasti kuinka tuollainen skyline-diffusor auttaa äänimaailmaa ja miten se tekee niin sanotusti tilasta avaramman ja suuremman. Katselin sitten tuossa hieman hintoja, ja vaikka noita on valmiina jopa poistomyynneissä tarjolla, niin kyllä 50 euroa kappaleelta on aika suolainen hinta 60x60cm palasta käytänössä styroksia. Joo, joku insinööri on varmaan tuota tehnyt monta tuntia, mutta silti, onhan tuo aivan naurettava hinta, sama kun jotkut myyvät koivupöllejä monella kympillä sisustuselementtinä.

No jokainen varmasti arvaa jo mihin tämä on seuraavaksi menossa, eli pitihän sellaisen rakentamista sitten selvitellä hieman itse. Puutavara löytyi valmiiksi nurkista, joten hintaa tälle kokeilulle tulee aika lailla nolla euroa plus maalit, joten kalliiksi tämä ei tule, toimii tai ei. Ja sitten siihen toimimiseen. Monet ovat sitä mieltä, että tuolla kuviolla pitää olla jokin hyvin tarkka ja suunniteltu kuvia, en vaan pysty mitenkään ymmärtämään, että miksi. Joten päätin asiaa tutkittuani sitten vaan latoa nuo palikat tuohon ihan randomisti, jos ei tuosta mitään muuta apua ole, niin vaikka sitten sisustus elementiksi. En vaan jotenkin pysty ymmärtämään, miten äänen käyttäytyminen voi merkittävästi muuttua, riippuen missä järjestyksessä nyt palikat ovat. Ymmärrän, että tuo varmasti rikkoo äänen ja se sen tarkoitus on, mutta miten se ”oikea” järjestys sitä muuttaa, ei ymmärrä. No, aika näyttää mitä tuosta tulee.

Toinen hieman suurempi juttu sitten on tässä myös vireillä, ja rehellisesti sanottuna, uurin juttu ikinä tässä harrastuksessa. Aika monta asiaa tulee toivottavasti pian mullistumaan ja paljon, jännittäviä aikoja siis eletään. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s