Gray Man

Tänään oli vihdoin se päivä, kun piti mennä Itiksen Finnkinoon katsomaan se kauan odotettu John Wick leffa, eli uusin neljäs osa. Olin jo katsonut valmiiksi, että vihdoin sopiva ajankohta ja ehtisi vihdoin paikalle. No, eipä sitten tullut kuitenkaan mentyä. Nimittäin, oli jo varaamassa lippua kunnes karu todellisuus iski jälleen vasten kasvoja. Finnkinon premium lipun hinta 24,40 on aivan järkyttävän paljon, sanotaan sitten mitä vaan puolustukseksi. Joo kyllähän sitä voi selitellä, että salin rakentaminen maksaa, ylläpito maksaa, henkilökunta maksaa jne jne. Mutta itse olen vahvasti sitä mieltä, että jos John Wick tyyppinen leffa on pari viikkoa ensi esityksen jälkeen perjantain prime-timessa tyhjillään, niin jotain silloin ei ole kohdillaan: Tuossa iltapäivällä täyttöaste näytti olevan noin 13 prosenttia, siitä mitä siellä todellisuudessa oli en tiedä.

Jos lasketaan, että lipun hinta olisi vaikka puolet tuosta, olisko silloin asiakkaita kolme kertaa enemmän? Jos ajatellaan, että jokainen asiakas lisäksi jättää noin kympin per nenä herkkuihin, niin eikö tuo lyhyellä matikalla toisi enemmän firman kassaan? Vai eikö lippujen hinnoilla muka ole mitään vaikutusta asiakasmääriin? Vai onko tosiaan kannattavampaa näyttää leffoja tyhjille saleille kuin saada mahdollisimman paljon ihmisiä paikalle? Tätä samaa mietin paljon urheiluseuroihin liittyen, mutta monella on sielläkin ajatuksena, että lipun vaan pitää maksaa paljon, tuli ketään tai ei. Fakta on kuitenkin se, että kuluttaja lopulta päättää mikä on lipulle oikea hinta, ja tänään minulle 25 euroa leffasta oli aivan liikaa.

Kerrotaakoon tähän vielä lisäksi se, että paikallisen elokuvateatterin Prime saliin pääsen katsomaan kaikki leffat kympillä, sillä työpaikka avittaa hintaa hieman. Sen vuoksi en halua ostaa mitään Finnkinon neljän lipun pakettia, joka on voimassa puoli vuotta. Muutenkin tulee käytyä harvoin, niin miksi ihmeessä kävisin Helsingissä? Joskus kuitenkin olisi kiva käydä, kuten tänään katsomassa John Wick Imaxissa, mutta yksittäisen leffan hinta on aivan kohtuuton. Tähän varmaan joku vielä sanoo, että kyllähän esim. urheilutapahtumat maksavat saman verran, jep, mutta ne ovat jokainen täysin uniikkeja tapahtumia, jonka voit livenä nähdä tasan kerran. John Wickin voi ihmiset mennä katsomaan leffaan koska vaan, eli tämä ei ole ihan sama kuin konsertti tai peli. Ei siitäkään huolimatta, että nekin voi katsoa myöhemmin myös kotona nauhalta.

No, mutta tällä kertaa voidaan olla tyytyväisiä, että ei tullut mentyä, sillä korvikkeeksi tuli päädyttyä omaan huoneeseen, jossa tulikin sitten hieman yllättäen nähtyä aivan loistava leffa, josta en ollut ennen kuullutkaan. Päädyin nimittäin selailemaa nopeasti taas Netflixin tarjontaa ja sieltä vastaan tuli Gray Man niminen Dolby Atmoksella varustettu toimintaleffa. Ensinnäkin juoni, loistava! Leffa antoi monta kertaa ymmärtää, että nyt leffa loppuu, mutta taas uusi käänne ja leffa jatkuu. Lopulta sitä oikein odotti, että leffa ei loppuisi ollenkaan, sillä uusi juonenkäänne pyöräytti taas lisää kierroksia leffaan. Tälläistä sattuu aika harvoin kohdalle, mutta reilun parin tunnin leffasta huolimatta tätä olisi voinut jatkaa vielä toisetkin pari tuntia ihan helposti. Lisäksi kun esimerkiksi Ryan Gosling oli leffassa aivan fantastinen, ei jäänyt tänään kyllä Court Gentry yhtään John Wickiä heikommaksi. Chris Evansin rooli Lloyd Hanssenina oli myös todella loistava, vastaavia rooleja on leffoissa ollut paljon, mutta harvoin näkee mitään samalla niin vakuuttavaa ja uskottavaa, mutta kuitenkin niin hauskaa ja epätodellista. Eikä unohtaa sovi myöskään muita rooleja, esimerkiksi kaikki kolme naispääosaa olivat kaikki todella todella vakuuttavia rooleja.

Itselleni loistavaan leffaan ei kuitenkaan päästä vielä ihan näin helpolla, vaan lisäksi leffan äänet olivat heittämällä parasta mitä aikoihin, jos koskaan on tullut kuultua. Tämä oli varmasti nyt ensimmäinen kunnon Atmospätkä uusilla surroundeilla ja kyllä se vaan kuulostikin sitten uskomattoman hyvältä. Äänet kohdistuvat tilaan uskomattoman tarkasti, mitkään äänet huoneessa ei kuulosta häiritsevän kovilta, vaan kaikki on täydellisen tasapainossa. Trinnovista olen haaveillut pitkään, mutta mitä se voi tehdä vielä paremmin? Joo, varmasti voi ja paljon, mutta onhan tämä nyt aivan mahtavaa nytkin. Toki pitää muistaa, että nyt myös huoneessa ulisee neljä valtavaa Marty, joka ei missään tapauksessa lisännyt niinkään basson voimaa, vaan tasoitti sen niin hyväksi, että bassoa ei tavallaan edes enää huomaa, se vaan kuuluu täydellisesti kokonaisuuteen. Niin tässäkin leffassa, kun paukkui niin paukkui kovaa, mutta muuten kaikki on täydellisessä tasapainossa. Lisäksi kun leffan raita tässä leffassa striimistä huolimatta oli aivan älyttömän hyvä, niin tämän voisi katsoa vielä monta kertaa uudelleenkin. Tosin, levylle tämä kyllä pitäisi ehdottomasti saada, saisi hyvän demolevyn Atmokseen, subbareille ja ennen kaikkea surroundeille.

Kaiken tämän lisäksi kun leffa oli vielä todella upeasti leikattu ja kuva muutenkin tarkka, kirkas ja nautinnollinen, niin kyllä leffailta tänään hipoi täydellisyyttä. Leffa oli vauhdikas ja tosiaan upealla leikkauksella saatu erittäin viihdyttäväksi ja nautinnolliseksi. Aikalailla täydellinen esimerkki siitä millä mennään top-listalle!Katsokaa itse ja olkaa vapaasti eri mieltä, voin silti suositella.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s