Tytöt tytöt tytöt

Viime viikon perjantaina oli Jussi-Gaala ja siitä innostuneena piti taas katsella hieman suomileffaa. Tämä sama kuvio tuntuu toistuvan vuodesta toiseen, eli Jussi-Gaalasta nousee esiin uusi leffoja, joista olen ehkä kuullut, mutta en varsinaisesti ajatellut kyllä katsoa, ainakaan vuokraamalla. Silti sieltä joka vuosi nousee hyviä leffoja omaankin tietoisuuteen, eli Jusseille on varmasti kyllä paikkansa, vaikka itse en aina kriitikoiden kanssa ihan samaa mieltä leffoista olekaan. Tänä vuonna gaalan suurin voittaja oli selkeästi Tytöt, tytöt tytöt niminen leffa, joka kertoo muutaman ihan tavallisen tytön tarinan arjesta.

Sellainen leffa toden tosiaan olikin. Ihan hyvä leffa, mutta ei taas kyllä itselleni mikään valtava mestariteos. Toisaalta ajatuksiini saattoi vaikuttaa tässä tapauksessa osittain sekin, että leffassa ei sinällään ollut mitään uutta tai yllättävää, tarina on ihan ihan päivittäisiä juttuja omassa työssä ja arjessa. Hyvin leffa kuitenkin oli tehty, sikäli kun kaikki leffassa tuntui hyvinkin todelliselta ja mahdolliselta. Näyttelijät suoriutuivat leffasta enemmän kuin hyvin, kiva oli leffaa katsoa, etenkin kun siinä ei niitä ns. perussuomalaisia näyttelijöitä ollut, jotka yleensä ovat jokaisessa suomalaisessa leffassa.

Silti on taas pakko hieman myös kritisoida Jusseja. Ymmärrän hyvin, että leffassa nostetaan esiin useita näitä ns. päivän ajankohtaisia teemoja, ja niiden rohkea esiin nostaminen tuo aina positiivista julkisuutta. Uskon, että tämä leffa tällä kertaa sai hieman ylimääräistä plussaa siitä, että ns. mediaseksikkäitä asioita oli nostettu isosti esiin. Leffa ei oikeasti ollut aivan niin hyvä, vaan ainoastaan aito ja rehellinen kolme viikkoa elämästä. Ainakaan minulle itse tarina ei kyllä ollut ihan Jussin arvoinen, tosin en kyllä ole kilpailijoitakaan hirveän montaa nähnyt, joten sikäli en myöskään voi vertailla.

Leffa tuli katsottua Itunesista vitosella, joten sieltä ainakin löytyy jos kiinnostaa katsoa itse. Ja sitten vielä yksi juttu, miksi ihmeessä leffa oli letterbox, vai oliko omat asetukset nyt vaan jotenkin vinksallaan? Tuo vaan yksinkertaisesti vie jo heti kättelyssä kaiken arvokkuuden ja leffamaisuuden pois.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s