Amsterdam

Keskiviikkona oli deitti-ilta, eli pitkästä aikaa sai taas myös puolison seuraksi leffaan ja päätettiin vapaaillan ratoksi katsoa Amsterdam niminen leffa Disney+ palvelusta. Disney plussaa putkahtelee katsottavaa varovaisen verkkaisesti, eli jonkin verran katsottavaa tuolta kyllä aina löytyy, vaikka se ei katalogiltaan ihan Netflixiä vastaakaan. Toisaalta, tuo kolminkertainen hinta Netflixissä on edelleen boikotissa, joten sieltä ei nyt katsella mitään. Hyvin on kuitenkin HBO-Max – Disney Plus yhdistelmälläkin pärjäilty, ja toki siis levyjä on sitten tullut hankittua senkin edestä. Toisaalta, eipä ole yhtään levyä tullut nyt hetkeen hankittua kun rahat ovat menneet tuohon HTPC projektiin josta lisää myöhemmin.

Mennään nyt kuitenkin ensin tuohon leffaan. Amsterdam oli aika huikealla näyttelijäkattauksella varusteltu leffa. Margot Robbie, Christian Bale, Taylor Swift, Anya Taylor, suosikkini John David Washington, Rami Malek ja Robert De Niro. Ei taas ihan hetkeen ole tullut katsottua leffaa, jossa etukäteen näin kova kattaus mukana ja hyvä soppahan siitä tällä kertaa saatiinkin aikaiseksi. Ylivoimaisesti parasta antia leffassa näiden näyttelijöiden osalta veti ehdottomasti Christian Bale. Lasisilmäinen lääkäri oli jo itsessään erittäin hauska hahmo, mutta Balen käsissä siitä kyllä otettiin aivan kaikki mahdollinen irti. Tämän hetken suuri suosikkini John David Washington ei ihan samalla tasolle tällä kertaa yltänyt, toki hänenkin roolinsa oli varsin hyvä, mutta jotenkin kemia tässä leffassa muiden kanssa ei sopinut ihan niin hyvin yhteen kuin monessa muussa. Rami Malek on edelleen loistava näyttelijä, mutta valitettavasti edelleen tuo omalaatuinen ulkonäkö ja puhetapa tuo joka ikisessä leffassa mieleen Freddie Mercuryn, joka toisaalta olisi tässä leffassa voinut ollakin mukana.

Itse leffasta ja juonesta tykkäsin todella paljon. Pitkästä aikaa taas jotain tämän tyyppistä leffaa mainstriiminä ja kyllä ainakin itse nautin leffasta paljon. Juoni oli hyvin sujuva ja reilu kaksi tuntia meni kuin siivillä. Juonessa riitti riittävästi käänteitä ja koko ajan kuitenkin jotain oli meneillään ja se jokin vei leffaa hyvin eteenpäin. Äänien osalta leffassa ei tietenkään nyt mitään niin ihmeellistä ollut, mutta se nyt oli tiedossakin.

Mutta mennäänpä sitten taas takaisin näiden projektien pariin. HTPC:n rakentelu jatkuu ja alkuperäisestä kokoonpanosta ei taida enää olla jäljellä kuin muutama muisti ja kotelo. Eli nyt vaihtoon meni sitten vielä emolevy ja prossukin. Tuon prossun vaihto oli ajatuksissa jossain vaiheessa joka tapauksessa kuten jo aikaisemmin kerroin, eli tuo oli hankittu lähinnä sillä ajatuksella, että saisi tuon koneen toimimaan edes jotenkin ennen kuin löytää sopivan erillisen näyttiksen. No, kun se nyt sitten löytyi, niin vaihto tulikin eteen nopeammin. Toinen vaihto mitä en suoraan sanoen oikein odottanut tapahtuvan oli sitten tuon emolevyn vaihto. Siihen kuitenkin oli pakollinen tarve, jota en täysin osannut etukäteen tietää. Eli Emolevyissä on paljon pieniä ominaisuuksia, joista toiset sopivat yhteen asiaan paremmin ja toiseen taas huonommin. Tässä projektissa pullonkaulaksi muodostui nyt se, että emolevyn on pakko tukea pcie väyliä niin, että yksi väylä on toimittava jatkuvasti 16x nopeudella näyttistä varten, ja sen lisäksi kaapparin on saatava käyttöön vähintään 8x nopeuksinen väylä samaan aikaan. Suurin osa emolevyistä toimii niin, että jos kahteen pcie16 väylään laitaa kortin, puolittaa se molempien nopeuden 8:aan. Tämä siis ei tässä koneessa käy, vaan yhtä aikaa on toimittava sekä 16 että 8 nopeuksinen väylä. Tuollaista emoa ei todellakaan ollut helppoa löytää, ja pitää todeta, että myöskään tietojen saaminen tuosta toiminnosta ei todellakaan ole yksinkertaista. Jokainen sivu tulkitsee asiaa hieman eri tavalla, mutta joka tapauksessa foorumien mukaan tuo x570 pohjainen emo pitäisi nyt tuota tukea ja siten olla oikea. Varmuuden tuohon kuitenkin saa vain testaamalla.

Toinen päivitys sitten oli tuo prossu, jota paljon mietin. Valinta oli lopulta kahden prossun väliltä, valitako hieman maltillisempi Ryzen 7 5800x vai mennäkö suoraan huipulle ja ottaa Ryzen 7 5800x3d malli. No, pitkään harkittuani päätin lopulta ottaa tuon 3d mallin, hieman alle satasen lisähinnalla. Nyt pitäisi kyllä koneen osien sitten rittää ihan mihin tahansa. Osat ovat nyt siis postissa ja niitä odotellaan saapuvaksi alkuviikosta. Tuo projekti odottaa nyt siis pyödällä emoa, ilman sitähän on konetta aika vaikea kasata. Ja lopuksi vielä maininta HT-8:seista, eli ne ovat tulleet ja ovat siis tämän viikonlopun projekti. Niistä lisää seuraavassa päivityksessä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s