Uncharted UHD 4K

Uncharted leffa on ollut yksi sellaisia leffoja jonka hankinta levyllä on ollut aika itsestään selvää, mutta olen vain odotellut sopivaa hintaa. Tämä leffa löytyi tällä kertaa jenkeistä ja Ebaystä. Mukana samassa paketissa tuli pari muutakin leffaa, eli Jurassic Parkin uusin ja Morbius, Uncharted kuitenkin näistä kolmesta pääsi ensimmäisenä ruudulle.

Mikäs leffa tämä sitten oli, no ensinnäkin paljon sellaista mikä itseäni on aina kiinnostanut. Leffassa oli hieman Indiana Jonesia, Davinci Koodia ja ehkä aavistus vielä ainakin Mission Impossiblea. Aika hyvä lähtökohta siis hyvälle leffalle, ja täytyy sanoa, että ihan hyvin leffa kyllä täytti myös odotukset. Kun kyseessä oli jenkkiversio, niin tekstityksiä leffassa ei ollut, tämä tarkoitti sitä, että leffaan piti keskittyä hieman taas normaalia paremmin. Siitä tai jostain muusta syystä, leffa toimi aika hyvin, juoni oli hyvä, ennen kaikkea leffan kokonaisuus oli mielenkiintoinen. Sellaista asiaa leffa ennen kaikkea sai miettimään, että onko tälläisiä paikkoja oikeasti jossain edes lähelläkään olemassa. Tarkoitan siis luolia, jossa avaimilla saa avattua jotain, kun seinää työntää tulee jostain jotain ja kun astuu väärään paikkaan tulee nuoli selkään. Tätä siis mietin ennen kaikkea siksi, että nämä toistuu kuitenkin aika monessa leffassa.

Äänien osalta oli odotettavissa hyvä leffa, ja hyvä leffa se olikin. Ei ehkä mitään niin hämmentävää, mutta sanotaan näin, että kyseessä oli taas hyvä esimerkki leffasta, jossa äänet olivat juuri sitä mitä ruudulla annettiin ymmärtää, ei niinkään mitään ylimääräistä, vaan leffalle rehellistä tukea. Visuaalisesti leffa toimi muutenkin hyvin, ja esimerkiksi näitä lentokone kuvia oli ihan siisti seurata. Kokonaisuutena siis leffa, joka ehdottomasti pitää löytyä omasta hyllystä.

Mitäs sitten seuraavaksi. Muutama aika kiva leffa on taas matkalla ja niistä muutama sana jo ennakkoon. Ensinnäkin leffa jotain pitkään olen etsinyt on Moonfall. Leffa olisi löytynyt ihan ok hinnalla CDON:ista, mutta jostain käsittämättömästä syystä ilman Dolby Atmos ääniä, ja sehän ei kerta kaikkiaan vaan käy. Eli piti etsiä leffasta versio, jossa atmos äänet on, ja sellainen löytyi lopulta järkevällä hinnalla Saksasta. Leffa, johon äänien puolesta todella korkeat odotukset. Toinen leffa, joka tuolta tarttui mukaan on Interstellar. Leffa ei varmaan paljon esittelyjä kaipaa, ja tilattua se tuli siitä yksinkertaisesta syystä, että sitä ei vielä hyllystä löydy, enkä edes muista rehellisesti sanottuna olenko, tai koska olen sen viimeksi nähnyt. Pakko nähdä. Tätäkin leffaa on ollut vaikea hyvällä hintaa löytää, nyt löytyi. Kolmas oston oli leffa nimeltä Outpost, josta en ollut ennen kuullut, mutta vaikutti niin mielenkiintoiselta, että pakko oli ottaa mukaan.

Viimeinen ostos olikin sitten varsin mielenkiintoinen löytö. Ihmettelin jo alunperin, että miksi suomalaisesta toimintaleffasta Omerta 6/12 ei oltu tehty lainkaan 4k versiota, kun vihdoinkin olisi leffa, joka monestakin syystä sen olisi ansainnut. Olisin myös toivonut, että leffassa olisi ollut Atmos äänet, mutta eipä saatu niitä vieläkään suomileffaan. No mutta sitten aivan yllättäen löydän leffasta 4k version Saksasta!! Miksi ihmeessä tätä ei ole voitu tehdä myös Suomeen? No sinällään odotukset eivät ole kovinkaan korkealla, sillä vaikka jostain löysin maininnan Atmoksesta, niin tämä leffa 4k levyllä on ilmeisesti täysin sama kuin Blurayllä. No, pakkohan tämä silti on saada 4k versiona hyllyyn ja testata onko levyssä mitään eroa. Aika mielenkiintoisia juttuja siis taas tulossa.

Lopuksi vielä pari sanaa tulevasta. Huomenna nimittäin suuntana on Finnkino Iso Omena ja siellä Genelecin ja Mareksoundin järjestämä leffailta Genelecin leffasalissa. Olen siellä ollut kerran aikaisemmin, ja silloin anti oli hieman pettymys johtuen ehkä siitä, että leffa oli hieman liian pliisu. Huomenna leffana on Elvis, joten sikäli salia pitäisi päästä kunnolla testaamaan, vaikka toki mistään toimintaleffasta ei ole kyse nytkään. Tapahtumassa leffan lisäksi pitäisi olla asiaa oman huoneen rakentelusta, joten mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää. Genelec oli pitkään oma endgame, mutta nyt kun ollaan jo DIY linjalle lähdetty, niin sen aika ei kyllä ihan hetkeen ole edessä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s