Magic Moment

Disney plus on laittanut palveluunsa viimeaikoina todella paljon mielenkiintoisia 30 for 30 dokkareita, osa parempia osa huonompia. Taisi olla juuri viime viikolla kun katselin samaisesta palvelusta Dwaine Wadesta ja Miami Heatista kertovaa tarinaa, joka ei ihan niin hyvin osunut kuin olisin toivonut ja kuinka hyvin moni muu näistä on osunut. Nyt tuli taas varsinainen helmi, eli Shaquille Oneillista, Tim ”Penny” Hardawaystä ja Orlando Magicin tarinasta kertova dokkari. Tässä mielestäni keskityttiin hyvin selkeästi oleelliseen ja se mistä tykkäsin kaikista eniten, oli dokkarin rehellinen ote menneiden asioiden käsittelyyn.

Shag on aina ollut peri rehellinen kaveri hyvässä ja pahassa, mutta tässä leffassa ehdottomasti parasta oli juuri se, kuinka herra avoimesti kertoi päätöksistään, ja esimerkiksi siitä, kuinka paljon puhtaasti oman egon pönkittäminen vaikutti kohusiirtoon Lakersiin. Oli myös hyvin mielenkiintoista kuunnella herran pohdintoja siitä miten asiat olisi voinut olla toisin ja kuinka hän on katunut päätöstä myöhemmin. Koko leffassa ehdottomasti parasta oli lopun kohtaus, jossa Shaq ja Penny istuivat aurinkotuoleissa chättäillen hulluista nuoruusvuosistaan, loistava loppu!

Dokkari avasi muutenkin mielenkiitoisesti myös organisaation vaiheita ja sitä, miten tyhjästä rakennettiin monien miljoonien bisnes tavallaan keskelle ei mitään. Tulee usein mieleen, että miten koripallojoukkueen perustaminen esimerkiksi Suomessa onnistuisi samalla tavalla vaikka Rovaniemelle. Ammattilaisurheilu jenkeissä on aika vaikuttava juttu myös taloudellisesti ja ja Orlando Magic on hyvä esimerkki siitä. Oli muuten myös kiva nähdä leffassa muuan Michael Jordan, sivuosassa, tavallaan. Jordan vaan ei oikein koskaan voi jäädä sivuosaan missään, missä koripallosta noina vuosina kerrotaan.

Ai niin, ja muuten vielä tarina noista vapareista, jotka käytännössä tuhosivat yhden tai jopa useamman uran ei ole satua. Vaparien heittäminen voi olla parhaimmillaan todella vaikea paikka, jos lukko iskee päälle. Kyse on erittäin herkästä suorituksesta, ja mikäli siinä alkaa paljon jännittämään, ei siitä heittämisestä enää tule yhtään mitään. Rimakauhusta koripallossa ei todellakaan ole helppoa päästä eroon, kokemusta on.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s