Bloodshot UHD

Ja koska nyt ei oikein ole lähtenyt, niin piti sitten kaivaa hyllystä sellainen leffa, jossa oletettavasti ei jää ainakaan tehosteista ja äänistä kiinni. Bloodshotin olen nähnyt aikasemmin jollain striimausalustalla, en nyt muista millä, mutta joka tapauksessa tuolloin leffa kyllä jätti erittäin hyvän vaikutelman, etenkin juuri äänien osalta. On siis ollut aivan selvää, että jonain päivänä tuo leffa pitää hyllyyn hankkia myös UHD:nä, ja jokunen aika sitten se sitten jostain löytyikin. Odotukset Bloodshotin osalta siis selvät, nyt pitää paukkua ja kovaa.

No, eipä tämä ollut siis yllätys, mutta kyllähän tämä leffa nyt vaan on sellainen adrenaliini pommi, että ei jätä kyllä ainakaan äänien osalta ketään kylmäksi, ainakaan kunnon huoneessa. Leffan äänet ovat ihan ehdottomasti referenssi laatua niin dynamiikan, bassojen, pannauksen kun atmostenkin osalta. Leffassa mennään jatkuvasti vauhdilla ja äänet pysyvät hienosti menossa mukana, subbareita ei säästellä tippaakaan, mutta kivaa myös oli huomata kuinka kivasti huone toimii muutenkin. Avaruus on se sana jota hain, ja tuntuu, että sitä rempassa myös sain.

Bloodshot ei juoneltaan ehkä ihan niitä suurimpia leffoja ole, toisaalta ei tarvitsekaan, tässä leffassa on paljon muuta kuin juoni. Pitää kuitenkin todeta, että senkin suhteen sain paljon enemmän leffasta irti kuin ekalla kerralla, ja leffan juoni kyllä pysyy pinnalla. Vin Diesel on Vin Diesel, eikä siitä mihinkään muutu, kyllähän tämäkin leffa tuntuu kuin olisi kirjoitettu hänelle, eikä toisinpäin. Erittäin hyvä ja positiivinen fiilis jäi tästä kaikin puolin.

Jos linssin tekisi, yksi ongelma on sen koko ja ulkonäkö.

Bloodshotin lisäksi tänään tuli testailtua aavistus myös jotain muuta, ja sen testailun nimi oli tänään Anamorphic linssi. Ostin jokin aika sitten netistä pari tähän tarkoitukseen sopivaa lasilevyä ja nyt vihdoin piti niitäkin hieman testailla. Remontissahan lopulta päädyin scope-scriiniin, joten sen vuoksi tämä Anamorphic linssi on ollut koko ajan mielessä. Ideanahan olisi siis saada 16:9 leffat heitettyä koko ruudulle kuvan kärsimättä. Ongelmia on kuitenkin enemmän kuin tällä hetkellä ratkaisuja, ja se suurin niistä on se, että tykkini ei sisällä lainkaan minkäänlaista Lens Memoryä. Eli ihan sama mitä teen, joudun aina kuvasuhteen muuttuessa joka tapauksessa zoomaamaan ja muokkamaan kuvan asetuksia kulloisellekin ruudulle sopivaksi. Tykki ei nyt vaan veny tähän leikkiin riittävän hyvin, joten lopputulema on, että tämä homma jää nyt hautumaan. Positiivista kuitenkin oli tieto siitä, että tuo linssi on todellakin mahdollista rakentaa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s