The Batman

Kuten blogiani pitkään lukeneet hyvin tietävät, en yleensä maksa UHD levyistä juurikaan kymppiä enempää, mutta sitten on jotain poikkeuksia, ja yksi ehdottomasti niistä leffoista, joista voin hieman enemmän maksaa on leffat kuten The Batman. En myöskään käy ihan hirveästi leffassa, mutta sitten on niitä leffoja, jotka pitää ehdottomasti nähdä myös leffassa, tänä vuonna niitä leffoja on ollut mm. Top Gun, Spiderman ja tämä Batman. Ja kuten kaikki myös hyvin tietävät, suurin syy näihin asioihin on leffojen äänissä.

Ja kyllä tätä Batmania sitten on kotiin odotettukin, ja nyt sen vihdoin pääsin katsomaan. En viitsinyt leffaa edes katsoa striimattuna, sillä tiesin, että leffa on kolme tuntia pitkä ja sen katsominen useaan kertaan ei lyhyellä välillä kiinnosta. Silti, pitää antaa taas credittiä tällekin leffalle, sillä todellisen huippuleffan kyllä tunnistaa kerta toisensa jälkeen siitä, että vaikka leffan tavallaan muistaa hyvin koska sen on juuri katsonut, niin silti todellisuudessa ei muista juuri mitään ja leffan pystyy elämään kuin uudelleen. Leffasta sai joka kerralla uutta ja uutta ja tälläkään kertaa Batman ei pitkästyttänyt pätkääkään. Tavallaan harmi, että leffa kestää sen kolme tuntia, niin sitä ei kovin usein jaksa katsoa, mutta muuten kyseessä paljon samaa kuin Tenetissä, joka vain paranee jokaisella katselulla.

Vaikka kyseessä onkin siis loistava leffa ja yksi suosikeistani, niin kyllähän ne äänet silti oli se mitä tästä eniten odotti. Ja kyllä leffa kotonakin tarjosi sitä mitä odotti, alusta loppuun iloista ja konstailematonta laatuääntä. Ei mikään monsteriseikkailu, vaan ääneet oikeassa paikassa oikeassa kohtaa salia, syvältä karmivaa dynamiikkaa ja lähes kylmiä väreitä saavaa dialogia. Musiikki on osuvaa, vaikka tässä leffassa se ei niin oleellista ollutkaan kuin esimerkiksi Jokerissa. Ääniä voisi ehkä kuvata vähän samalla tavalla kuin koko leffaa, todella tummaa menoa.

Kuten näissäkin kuvissa näkyy, leffa on hyvin tummaa alusta loppuun.

Onneksi nämä Batmanit ovat edelleen pysyneet varsin maanläheisinä eikä näihin ole iskenyt marvelin multiversumit. Batman on sarja, josta vuosi vuodelta vaan odottaa lisää ja lisää. Tämäkään tuskin jää tähän ja taas saa hetken malttamattoma odotttaa lisää. Mahtava leffa, joka siis ehdottomasti kuuluu hyllyyn.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s