Ambulance

Eilen oli juuri sen verran aikaa illassa, että ehti ennen Susijengin matsia rauhoittua hetkeksi leffan pariin, ja tällä kertaa leffan valinta ei ollut kovinkaan vaikea, vaan pyörimään lähti ehkäpä koko kesän odotetuin leffahankinta. Leffana siis Michael Bayn Ambulance, joka päätyi minun hyllyyn itse asiassa hieman vahingossa. Leffan hinta on ollut todella korkea ja vielä sen laskua ei ole näkynyt maisemissa. Päätin kuitenkin ensimmäistä kertaa heittää pienen vedon Ebayn huutokauppaan ja yllättäen siitä tuli sitten voittava huuto. Yleensä en edes katso Ebayssä huutokauppoja, koska seuraaminen on raskasta ja hinnat harvoin kuitenkaan jäävät maltillisiksi. Tämäkin leffa oli kohtuu kallis, mutta kuitenkin selkeästi alempi kuin normaalihinta tällä hetkellä. Leffana kuitenkin sellainen, jonka tiesin arvostelun perusteella olevan aivan pakkohankinta!

Mutta miksi? No kyllähän leffa on saanut niin jäätävät arvioinnit Atmos äänistään, että luonnollisesti se oli se suurin syy leffan hankintaa levyllä. Eikä kyllä sen suhteen tullut sitten pienintäkään pettymystä, vaan leffa oli silkkaa timanttia alusta loppuun. Jo leffan alusta lähtien bassoraita oli sellainen, että ensimmäisten hetkien jälkeen oli tiedossa, että edessä on kahden tunnin silkka nautinto. Eikä se siitä tosiaan mihinkään muuttunut, leffa on ehdottomasti demomateriaalia, ja menee helposti jopa oman referenssileffan eli Tenetin rinnalle. Leffassa myös oli paljon äänellisiä viittauksia Tenettiin, voin vain kuvitella kuinka upea Tenet olisi ollut, jos sekin olisi Atmoksena tehty.

Äänet siis olivat leffassa enemmän kuin loistavat, oli loistavaa tilankäyttöä, jatkuvaa toimintaa yläkaiuttimissa, tarkkuutta ja ennen kaikkea julmaa bassoraitaa. Mutta itse leffana ei tietysti päästy ihan niin maagiseen suorittamiseen ja tämä tanskalaisesta leffasta tehty uusintafilmaus ei ihan hirveästi mitään uutta tähän sceneen tuonut. Toimintatapahtui hyvin pienessä ympäristössä ja vaikka autoa laitettiin pinoon ihan huolella, niin ruumitaakaan ei hirveästi tainnut leffassa tulla. Tuosta kaikeasta ei vaan mitenkään olisi voinut ilman uhreja selvitä, ei ampulanssissa eikä sen ulkopuolella. Siitäkin huolimatta, että leffa ei mitään uutta ja yllättävää tarjonnut, niin varsin viihdyttävä pläjäys se kuitenkin oli. Ei missään tapauksessa sellainen Tenentin tapainen, jonka viitsii katsoa uudelleen ja uudelleen, mutta äänien puolesta tähän voi kyllä ehdottomasti vielä palata useammankin kerran, ja ehdottomasti pakkohankinta omaan hyllyyn!

Tänään sitten odotellaan postista taas muutamaa lisätäydennystä hyllyyn, ja aika moisia spektaakkeleja sieltä onkin sitten tulossa. Uutta Batmania en ole HBO:lta jaksanut katsoa vaan odotellut että tuon levyn hinta laskee ja pääsee sen suoraan UHD-levyltä nautiskelemaan. Samoin tietysti uusin Spiderman, joka myöskin tuossa paketissa on mukana. Täydennyksenä sitten pari muutakin leffaa, mutta nuo ehdottomasti ne eniten odotetut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s