Harry Potter 3: Azkabanin vanki

Noniin, eilen sitten päästiin taas vaihteeksi myös Harry Potterien pariin ja tällä kertaa vuorossa oli kolmas osa tätä saagaa. Kolmannen osan jälkeen fiilikset ovat hyvinkin kaksijakoiset. Ensinnäkin tämä kolmas osa vahvisti vahvasti sitä ajatusta, että Harry Potterit eivät ihan ole sitä minun suurinta mielenkiintoa, ja vaikka sarja ei sinällään ole ollut tuttu koska en sitä ole koskaan ennen nähnyt, niin varsinaisesti en kyllä ole siitä enää edes yllättynyt. Ymmärrän tavallaan, että tämä on kultti, mutta ehkä yhtä paljon myös ymmärrän, että toisiin tämä uppoaa ja toisiin ei. Jos uppoaa, niin sitten varmaan uppoaa ihan huolella, mutta minulle oikein nyt tämä ei lähde.

Saaga tuntuu junnaavan paljon paikallaa, vaikka nyt toki tässäkin oli ihan oma juonensa ja tavallaan uusi leffa, mutta siitä huolimatta jotenkin idea alkaa ja kulkee niin samaa rataa, että itsellä jossain vaiheessa leffaa mielenkiinto vain yksinkertaisesti lopahti. Valitettavasti tänään leffan aikana alkoi kännykkä vaan viemään enemmän ja enemmän huomiota eikä loppuleffaan enää jaksanut kunnolla keskittyä, siitäkään huolimatta, tai sen vuoksi, että leffassa ei tosiaan edelleenkään suomitekstejä ole, joten vaatisi huomattavasti enemmän keskittymistä kuin ns. normaali leffa suomiteksteillä. Muutenkin noita tekstejä tässä leffassa jotenkin kyllä kaipaisi, vaikka en tiedä avaisiko se sitten kuitenkaan yhtään sen enempää mitään. Paha sanoa.

Se mistä kuitenkin olin kovin, en yllättynyt, mutta tyytyväinen oli se, että äänet tässä leffassa olivat selkeästi parasta tähän mennessä. Mainitsin ensimmäisen tai toisen leffan kirjoituksessani muistaakseni jotain siitä, että leffassa potentiaalia äänien osalta on huimasti, mutta sitä ei oikein ole käytetty, mutta nyt äänistä todellakin oli otettu kaikki irti. Muutama kohokohtakin löytyy. Sen lisäksi, että lintunjen lentoa ym tällä kertaa tehostettiin äänillä aivan jäätävän hyvin, niin upeimpia kohtauksia oli muutamat, jossa ensin takaa jotain siirtyi eteen, ja vasta sen jälkeen tuo juna tai muu vastaava tuli ruutuu. Upeaa äänen käyttöä, joka todellakin tuo leffaan aivan uuden ulottuvuuden.

Mitä sitten seuraavaksi, no ihan hirveästi en seuraavan osan katsomista odota, joten saapa nähdä milloin siihen jaksaa käydä kiinni. Äänien puolesta tuota varmasti odottaa, mutta muuten en sitten ole aivan niin innoissani. Eiköhän senkin vuoro kuitenkin kohta tule. Mutta tästä jokainen saa tehdä omat johtopäätöksensä, toiset varmasti tykkää ja suodaan se heille, kaikille tämä ei ehkä kuitenkaan uppoa ja sallitaan se meillekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s