Old Guard

Netflixiin saapui juuri uusi Dolby Atmos raidalla varustettu toiminta pätkä Old Guard. Leffan intro vaikukutti todella hyvältä ja laadukkaalta, lähinnä jatkoa luokkaan 6 Underground ja muut vastaavat, joita Netflixiin nyt tullut useita. Leffan kertoo muutamasta jollain tapaa normaalista ihmisestä, jotka nyt vaan sattuvat olemaan kuolemattomia. Näitä on nähty, ja kuolemattomia on nähty ennenkin, mutta yleensä niihin on liittynyt supervoimia ja kaikkea muuta yliluonnollista. Nämä tyypit eivät kuitenkaan omanneet mitään muuta yliluonnollista, joka toi leffaan hyvin inhimillisen puolen.

Oli ajoittaan jopa hieman häiritsevää, että tyypit ovat kuolemattomia ja heitä voi surutta ampua, mutta toisaalta heidät voi muutamalla siteellä sitoa tuoliin ja jättää valvomatta. Jotenkin outoa, mutta samalla jotenkin tosi siistiä. Leffassa siis oli myös jotain uutta, vaikka muuten aika samoissa toimintaleffan kuvioissa pyörittiinkin. Kuolemattomista ei oikein yleensä pidä, mutta tästä leffasta jopa tykkäsin ja vielä yllättävän paljon.

Myöskin leffan äänet olivat tällä kertaa varsin hyvät. Leffan äänet ja kuva ei millään päässyt tälläkään kertaa Itunesin (Greyhound) tasolle, mutta erittäin hyvät ne kuitenkin olivat. Toki äänen volyymia lisäämällä olisi voinut päästä vielä lähemmäksi Greyhoundia, mutta kyllä tässäkin leffasssa subbareita tarvittiin. Mikä tässä leffassa toimi erityisen hyvin oli aseiden laukaukset, jotka viuhuivat siististi huoneen kulmasta toiseen ja usein myös erittäin painavasti. Lisäksi muutamat lentokoneen ja helikopterin lennot olivat varsin hienosti toteutettuja.

Kuolematon, mutta parilla narulla pysyy aloillaan.

Leffasta siis muodostui lopulta varsin hyvä kokonaisuus eikä vähiten Charlize Theronin ansiosta, joka oli loistava. Theron oli pääroolissaan samaan aikaan hyvin maanläheinen, koskettava, että ammattimainen. Näytteleminen oli todella luontevaa, ja alusta lähtien oli selvää, että kyseessä on todellinen ammattilainen. Chiwetel Ejiofor oli toinen, joka todella vakuutti tässä leffassa, vaikkakin oma rooli jäi jotenkin anteeksipyytelijäksi. Hyvää viihdettä siis, kannattaa ehdottomasti katsoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s