Dracula – Untold

Tänään mentiin leffoissa taas hieman oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja leffaksi valikoitui Dracula – Untold UHD-versiona. Leffan olen tilannut jossain vaiheessa erittäin edullisesti Ebaystä ja se on odotellut hyllyssä, sillä ihan ykkössuosikiksi en tätä elokuvaa ole laskenut. Toisaalta, pitää tässä myös myöntää, että eihän minulla varsinaisesti ollut myöskään juurikaan kuvaa siitä, minkälaisesta elokuvasta on kyse. Yllätys tällä kertaa sikäli varsin positiivinen, että tykkäsin itseasiassa leffasta jopa yllättävän paljon, etenkin äänien osalta.

Leffassa oli ylipäätään yllättävänkin paljon ideaa, ja juoni ei ollut aivan täysin perinteisen kaavan mukainen. En tiedä yhtään montako Dracula elokuvaa on ylipäätään tehty, mutta voisihan näitä toisenkin tämän perusteella katsoa, pitääpä selvittää. Leffa oli hieman kuin yhdistelmä Game of Thronesia ja Batmania. Leffan yleissävy erittäin tumma, joten onneksi kyseessä oli UHD-versio, muuten olisi saattaanut leffasta jäädä iso osa kokonaan näkemättä, kirjaimellisesti.

Äänien osalta leffa oli tällä kertaa DTS:X ja itse asiassa pitkästä aikaa jälleen leffana oli DTS:X leffa. Edellisen kerran taisi ruudulla pyöriä DTS:X leffa kun katselin Jason Bourne saagaa. DTS:X:ästä pitää sanoa, että toimii. On hyvin vaikea vertailla kumpi näistä kahdesta on parempi, DTS:X vai Atmos, mutta pitää kuitenkin tämänkin jälkeen antaa pinnat myös DTS:X:n suuntaan, tämäkin leffa nimittäin kuulosti erittäin hyvältä. Leffassa ehdottomasti parasta antia oli tällä kertaa lepakkojen lennot pitkin leffaa. Surround kaiuttimet olivat aivan jatkuvasti tulessa ja leffassa käytettiin koko äänikenttää todella upeasti hyväksi. Lepakot saivat huoneen kuulostamaan juuri siltä kuin lepakot olisivat oikeasti pyristelemässä ympäri huonetta. Taas kerran ei voi kuin nauttia Klpischien loistavasta äänestä, surroundien päivittäminen todellakin kannatti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s