Interstellar 4K UHD

Interstellar tuli lopulta pitkän odotuksen jälkeen katsottua viime viikon lopulla. Olen leffan joskus jossain nähnyt, en muista kyllä yhtään, että missä ja millä formaatilla, mutta todella pitkään se on ollut hankinnassa UHD-levynä. On kuitenkin ollut kovin vaikea leffa saada hankittua, mutta lopulta se Saksasta löytyi sellaiseen hintaan, että se mukaan tarttui. Leffahan on Christopher Nolanin tuotantoa ja se mikä siitä tekee erityisen mielenkiintoisen on tietysti Hans Zimmerin tuottamat musiikit.

Viimepäivinä on tullut paljon rakenneltua myös tuota HTPC:tä ja tässäkin leffassa tuli nyt paljon arvioitua tuota MadVR:n toimintaa ja pakko vaan todeta, että en kyllä viellä ole aivan vakuuttunut. Säädöissä on edelleen aivan liian paljon opeteltavaa, ja kun jotenkin tuntuu, että kaikki pitää mennä kantapään kautta, niin pitkä matka on sen kanssa vielä edessä. Olisihan se kiva, jos olisi joku, joka kävisi laittamassa kaikki säädöt kerralla kohdalleen, mutta eipä se kai tässä nyt ole ideana, vaan nimenomaan opetella itse uutta. Joka tapauksessa tuon koneen on vaan aivan pakko alkaa jossain vaiheessa tekemään ihmeitä, eihän tuosta laitteesta muuten kukaan maksaisi kaupallisena versiona kuuttatoistatuhatta. Teknisesti kaikki kuitenkin alkaa toimia, kyse on enää lähinnä vain asetuksista, eli rautatasolla kaikki on kunnossa.

Seuraava steppi tässä HTPC jutussa tosin on vielä saada tuo levyjen rippauspuoli haltuun. Yhtään levyä en ole vielä ripannut ja siihen on selkeä syy. Eli hankin tosiaan kymmenpaikkaisen NAS-aseman Facwebookista ja sen tarkoituksena on nyt sitten jatkossa vastata kaiken median säilytyksestä. Asemassa on kapasitettia huikeaan 180 teran säilytykseen, mutta nyt siihen on tulossa kymmenen 8tb levyä, tarkoittaen, että RAID5 modessa tilaa tulee noin 70 teraa. Sillä taitaa kyllä hetken aikaa pärjätä. No, levyt valitettavasti sitten jäivät Postin lakon jalkoihin, joten levyt onvat tällä hetkellä varastoituna postin toimesta jossainpäin eteläsuomea, ja saapunevat sitten jossain vaiheessa. Sen jälkeen sitten asentelemaan niitä.

Sitten takaisin Interstellariin.. Eli leffa oli sinällään kyllä jo tuttu, mutta olihan se ihan hyvä katsoa uudelleen, ei se sillä tavalla ollut enää muistissa. Aika hyvä leffa, ei missään tapauksessa mikään suurin suosikkini, mutta ihan varmasti katsomisen arvoinen. Leffan äänet ovat luokkaa ihan ok, mutta musiikki score on sitten aivan täyttä timanttia. Subbarit saavat leffassa ajoittaa ihan kunnon treenit, mutta kyllähän tuo Zimmerin musiikki kantaa tätä leffaa harteillaan ihan alusta loppuun asti. Jos halutaan katsoa leffaa, joka antaa kuvaa siitä mitä leffan musiikit voivat parhaillaan olla, niin kyllähän tässä yksi hyvä demo-leffa siihen varmasti on. Muuten leffa oli hyvinkin Nolan-mainen, eli liikutaan monella eri tasolla ja kokonaisuuden ymmärtäminen tarvitsee useamman katselukerran. Hyvin tämä leffa kuitenkin aukeni, ja ihan kiva leffailta tästäkin saatiin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s