Moonfall 4K UHD

Moonfall, leffa, jota tuli metsästettyä aika pitkään ja monen mutkan kautta leffa lopulta löytyi edes kohtuullisella hinnalla Saksasta. Suomessahan tätä myi mm. CDON ilman atmosta, ja jenkeistä hinta sitten taas vastaavasti oli järjestään yli kolmea kymppiä. On tämä siis ollut tavallaan aika merkittävä leffa tälle vuodelle, tai siis viime vuodelle, mutta miksi? No yhtenä syynä varmasti on ollut Halle Berry ja muu varsin tunnettu crew, toisaalta se mistä minäkin kiinnostuin ennen kaikkea oli tämän leffan suuret odotukset äänien suhteen. Itse katselen esim. Youtubesta paljon Shane Leen arvioita, joissa nykyään mukana mm. trinnovin Atmos-viewer, jolla näkee visuaalisesti miten atmos leffassa toimii, ja hän antoi tämän leffan äänistä arvion 9.9, joten olihan se selvää, että leffa piti hankkia.

Valitettavasti omaa suosikkia tästä leffasta ei nyt kyllä tullut oikein millään mittarilla. Tämä leffa muistutti monella tapaa kokemustani Midway leffasta. Leffa, joka oli saanut erittäin kovat arvostelut etenkin juuri äänien osalta oli toki äänien osalta erittäin hyvä, mutta empä ole kuitenkaan jostain syystä kertaakaan tuohon leffaan sen jälkeen palannut. Jep, varmaankin pitäisi nyt kun huoneessa on taas niin paljon uutta, mutta niin kyllä pitäisi tehdä todella monen muunkin leffan kanssa. Eli Moonfallissakin äänet olivat erittäin hyvät, välillä subbarit saivat oikein kunnolla töitä ja toisaalta taas uusia HT-8:ja sai myöskin testailla oikein huolella. Niistä lisää myöhemmin. Mutta se mikä eniten ärsytti tässäkin leffassa oli visuaalinen surkeus, joka ei omaa silmää kyllä miellyttänyt lainkaan. Aivan kuin Midawayssä, leffasta tuli lähinnä mieleen kiiltokuvat, joita oli liimailtu kuvan päälle. Oikein mikään leffassa ei näyttänyt aidolta, johtuiko sitten täysin leffan luonteesta vai huonosta CGI:stä, niin nyt ei kyllä ollut yhtaan minun mieleeni. Kiva muuten nähdä mitä MadVR tälläiselle leffalle saa aikaiseksi.

Mitä sitten tulee uusiin kaiuttimiin, tämähän siis oli nyt sitten ensimmäinen leffa niillä. No, onhan se ero aika suuri. Vanhat kaiuttimet olivat kaiuttimina erittäin loistavat, ja kuten todettua, mätsäsivät loistavasti ääneen muiden etukanavien Klipschien kanssa. Nyt on kuitenkin etukanavat DIY Soundgrouppia, joten pitihän nämäkin nyt sitten olla samaa sarjaa. Myös se toinen syy vaihtaa eli saada suoraan säteilevät kaiuttimet oli erittäin onnistunut muutos. Nyt äänet ovat huomattavasti tarkemmat, eikä nyt siis puhuta vain näiden kaiuttimien äänistä, vaan atmos-materiaalia katsellessa se tietysti vaikuttaa myös kaikkiin muihin, eli kokonaisuuteen. Eli toistaseksi kaikki hyvin, nyt vaan tarvitaan lisää katsottavaa materiaalia, jotta testit voi jatkua. Nuo vanhat Klipschit muuten on edelleen myynnissä, eli jos kiinnostaa neljä kappaletta loistavia RP-250S kaiuttimia sun settiin niin laitahan viestiä. Niin, ja tietysti tarjolla myös vielä yksi SVS PB16 Ultra.

Loppuun vielä muutama sana HTPC-projektista. Eli tuo projekti piti jatkua viikonloppuna kun eilen postissa saapui emolevy, prossu ja siihen tuuletin. Soittelin tilausta tehdessäni Datatronic nimiseen liikkeeseen Lahteen, josta olin jo aikaisemmin tilannut toisen prossun, ja nyt siis tarvittiin uusi emo ja siihen parempi prossu. Kyselin varta vasten tuohon emoon sopivaa prossua ja siihen prossuun riittävää ja sopivaa jäähdytintä. Sanotaanko nyt niin, että ihan ei ole tämän firman kanssa asiointi mennyt niin kuin strömssöössä. Ensinnäkin kun kyselin tuotteita, piti niiden seurannan mukaan tulla tukkurilta viime perjantaina, ja vaikka sitä ei luvattu, niin olin jo Lahdessa odottelemassa pakettia. No se ei ollut heidän vika, että se paketti ei perjantaina vielä saapunut, mutta mikä oli outoa, oli se että olin soitellut asiasta yhden myyjän kanssa, joka ei sitten ollut maininnut asiasta lainkaan kollegoille, vaan häipynyt vaan töistä ja jättänyt asian roikkumaan. Jos en olisi soitellut itse uudelleen, ei sieltä ainakaan kukaan olisi soittanut minulle, vaikka emo sitten olisikin perjantaina saapunut niinkuin seuranta kertoi.

No lopulta Emo saapui ilmeisesti vasta tiistaina, tai ainakin minulle näin kerrottiin, sillä emo ”löytyi” vasta kun jälleen heille itse soittelin. On muuten maksullinen numerokin vielä, ei voi jonottaa ja kukaan ei myöskään soita takaisin. Surkeaa sanoisin. Lopulta paketti piti laittaa tiistaina välittömästi toimitukseen, mutta lopulta kun pakettia ei kuulunut ja soittelin taas perään niin paketti oli lähtenyt matkaan vasta keskiviikkona. No, matkalla oli kuitenkin ja perjantaina se sitten myös saapui. No, eipä tämä saaga päättynyt vielä tähän. Eli jäähy ei fyysisesti sitten sopinutkaan emoon, vaan vaatii myös sovitussarjan, josta liike ei luonnollisesti maininnut mitään tilauksestani, ei edes vaikka oltiin yhteyksissä useaan otteeseen. En siis saanut tuota perjantaina kuitenkaan asennettua. Soittelin taas liikkeeseen ja kyselin että onko vika minussa, että enkö vain osaa, vai missä vika. Pyysivät lähettämään kuvia, ja lähetin ne välittömästi puhelun jälkeen. No, eipä taaskaan kuulunut mitään, ja piti itse soitella takaisin. Ja arvatkaa mitä, no kyseinen myyjä oli lähtenyt kotiin, eikä taaskaan ilmoittanut kenellekään muulle, että case on kesken. No, lopulta tosiaan selvisi tuo sovitesarja juttu, ja lupasivat toimittaa sellaisen. No, ei ollut liikkeessä joten tilaavat joskus tukkurilta, ei ole vielä ainakaan tullut tililleni tietoa, en tiedä pitäisikökään, mutta ainakin on varmaa, että kun tuo taas tukkurilta tilataan, niin ensi viikolla sitä ei ole tulossa.

Eikä muuten sitten ole tarviskaan, sillä tuo jäähy lähtee vaihtoon. Eli vaikka kysyin nimen omaan tuohon prosessoriin (jonka heiltä samalla ostin), sopivaa jäähyä, niin tuohan ei edes ole tuohon prossuun riittävä. Eli jäähdytin menee vielä kerran vaihtoon, nyt Jimssistä tulossa toivottavasti riittävän hyvä jäähdytin, ettei seuraavaksi kärähdä prossu. Tämänkin asian sain sattumalta selville itse, kun aloin tuon tuulettimen sielunelämää tarkemmin tutkimaan. Ei nyt jäänyt kovin hyvä mieli tuosta firmasta, saapa nähdä mikä sotku syntyy vielä palautuksen kanssa. Odotus siis jatkuu, ensi viikolla toivottavasti kone kasaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s