Kimi

Olen jo jonkin aikaa tässä kaipaillut jotain hyvää toimintatrillerityyppistä leffaa, ja nyt sellainen löytyi ehkäpä jopa hieman yllättäen. Kimi-niminen leffa löytyi HBO-Maxilta ja vaikka sitä olen tuolla muutaman kerran jo silmäillyt, vasta nyt sitä lähdin katsomaan. Leffan trailer ei vetänyt ihan niin paljon puoleensa että leffan katsominen olisi ollut itsestään selvyys, mutta katsominen sitten lopulta todellakin kannatti.

Ensinnäkin, leffa oli todella tuore. Siinä oli paljon juttuja, jotka tavallaan olivat uusia tai ainakin jollain tapaa fressejä ja ajankohtaisia. Lisäksi leffa ei ollut kovinkaan ennalta-arvattava, tai ainakaan liian. Olihan siinä juttuja joita olisi voinut hyvinkin päätellä ja arvata, mutta sitten taas toisaalta leffassa miellytti erityisesti se, että leffa oli aika nopeatempoinen ja hyvin puristettu puoleentoista tuntiin. Osittain tuota tempoa korosti kuvaus ja leikkaus, jotka olivat todella tyylikkäästi tehty ja kuvasi päähenkilön elämää enemmän kuin upeasti.

Ensimmäinen leffa, jossa maskit selkeästi mukana

Toinen aika jännä juttu tässä leffassa oli maskit ja käsidesit. Ne ovat olleen arkipäivää meidän kaikkien elämässä jo parin vuoden ajan, mutta nyt oikeastaan vasta kertaa edessä oli leffa, jossa tuo arki näkyi, ja näkyi silti kovin luonnollisesti. Jotenkin sitä on jossain vaiheessa itsekin miettinyt, että miten korona tulee vaikuttamaan tulevaisuuden elokuviin, eli halutaanko leffoissa kuvata elämää kuin koronaa ei olisi ollutkaan, vai tuleeko maskit ja muu ns. uusi yhteiskunta näkymään leffoissa. Tässä se näkyi, ja se oli jotenkin kovin mielenkiintoista.

Ei kuitenkaan jäänyt hyvät asiat tähänkään, vaan lisäksi on mainittava vielä leffan äänistä. Leffassa olit toteutettu ns. kuulokkeiden laittaminen päähän ja niiden äänet todella upeasti. Oli oikea-aikaista hiljaisuutta, sitten taas kuulokkeiden sisäistä ääntä jne. Äänet eivät luonnollisestikaan olleet tässä mitään alapäätä ja dynamiikkaa, vaan nimenomaan upeasti toteutettuja yksityiskohtia. Kokonaisuudessaan siis ihan loistava leffa ja varmasti myös top-lista kamaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s